Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Петър Витанов
Петър Витанов

От Мая Божинова

До изключването ни от БСП се стигна се заради това, че публично критикувахме курса, по който сме тръгнали. Един конгрес, който предполагаше, че трябва да говорим за бъдещето, за това какви мерки да предприемем, за да спрем срива на партията. Затова, че сме си позволили да оспорим правомощията на председателя на БСП, бяхме изключени. Политическа репресия от най-демократичен тип. Добре беше организирано, сериозни хора го направиха – може да са слаби като политици, но са силни в апаратните игри. Това заяви пред български журналисти в Страсбург евродепутатът Петър Витанов. Той допълни, че да махнеш 15 млади души, хора, които имат историческа памет и са обвързани генерационно с тази партия, говори, че по този начин се обезличава бъдещето на партията.

"Ако имам възможност да се обърна към всички леви избиратели и социалисти, искам да им кажа да не се отчайват. Просто да проявят малко търпение, нещата ще си дойдат на мястото. Може БСП да се превърне отново в демократична, в проевропейска партия, която е способно да отстоява идеалите и надеждите на младите хора", каза още Витанов.

По отношение на санкциите "Магнитски" Витанов смята, че "по слухове едни биват изключвани от партията, а други дори и с данни от уж най-големите ни партньори - не, и това не е добър сигнал за избирателите.