Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Искрен Митев КАДЪР: NOVA NEWS
Искрен Митев КАДЪР: NOVA NEWS

Не очаквам нищо от прокуратурата, по-скоро искам списъкът ''Магнитски" да бъде изнесен в своята цялост. Доста лица от българския политически живот липсват. На 10 февруари беше направено загатване в коя посока ще нараства - в посока ГЕРБ. Много хора от партията предстои да бъдат представени в такива списъци. Това каза за пред NOVA NEWS Искрен Митев от "Продължаваме Промяната".

Според него присъствието в списъка "Магнитски" е присъда и сигнал. "Справедлива държава на първо място, намаляване на неравенството и конкурентна икономика са сред приоритетите на коалицията ДБ - ПП. Искаме да съберем хората с различни местни каузи. Така ще говорим с конкретни примери. Това е езикът, който хората разбират. Местните каузи и проблеми с точните хора, които да ги защитават в НС", заяви той. И увери, че вярва напълно на бившия енергиен министър Александър Николов.

По думите му, ако ПП и ДБ не подкрепят съдебна реформа, тя не може да се случи. "Главният прокурор не трябва да е над всичко, а да носи отговорност. Отлагането на гласуването беше дело на ГЕРБ. Те правят заявки, че искат съдебна реформа, но когато дойде времето за подкрепа, отлагат. В момента определени политици се вкарват в зависимост от прокуратурата и след това тази зависимост се използва да бъдат управлявани като марионетки. Единствените партии, които искат да направят промяна, са ПП и ДБ. В предизборната кампания на ГЕРБ прокуратурата е рекламна агенция", коментира Митев.