Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Йорданка Фандъкова
Йорданка Фандъкова

Изправени сме пред предизвикателствата финансова криза, инфлация и политическа безпътица, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова пред делегатите на единайсетия конгрес на КТ „Подкрепа“. Форумът се провежда в НДК. Конгресът съвпада с 34-годишнината от създаването на синдиката и е под мотото „С "Подкрепа“ в бъдещето!“, предаде БТА.

Поколението, чийто трудов път съвпадна с тези повече от 30 години на "Подкрепа", е символ на подкрепа на активните, работещи хора и на вярата, че заедно ще постигнем повече, каза Фандъкова. През последните 14 години, в които съм кмет на София, заедно с вас и с другите социални партньори променяме града – трудно, но устойчиво и сигурно, добави тя. По думите й през тези години средната работна заплата в София е увеличена "в пъти", но през последната година и половина инфлацията е започнала "да изяжда" постигнатия ръст.

Най-добрата инвестиция е в хората и в подготовката им, каза още Фандъкова. В почти всички области липсват подготвени кадри, липсват изобщо хора, допълни тя.