Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Евродепутатът Александър Александров
СНИМКА: Facebook/Александър Йорданов Александров
Евродепутатът Александър Александров СНИМКА: Facebook/Александър Йорданов Александров

КАК ДА ГЛАСУВАМЕ НА 2 АПРИЛ

Мнозина си задават този въпрос. Ще споделя моето мнение. И го правя отрано, защото така би трябвало да постъпват политиците.

На 2 април тази година за 15-ти път от 1990 година ще гласувам на парламентарни избори за СДС. И за пети път за ГЕРБ, включвайки и гласуването ми на изборите за Европарламент през 2019 г. Така на 2 април с хартиената бюлетина ще избера две сини партии от дясното европейско семейство на ЕНП. И никакви други партии не ме интересуват.

Гласуването за ГЕРБ-СДС е доказателство не само за принадлежност към дясното, но и за продължаване на традицията на демокрацията и на приобщаване към евроатлантическите ценности. Това е следване на градивното начало и на силите, които реално промениха към добро България.

Разбира се, всеки гражданин е в правото си да избере за коя партия ще гласува. Това е възможно благодарение на демокрацията, която започна със СДС през 90-те години на миналия век и бе продължена от ПП ГЕРБ и СДС през настоящия век. И никого не бих корил, ако реши да гласува погрешно. Но ще си позволя да обърна внимание най-вече на младите хора да избягват да гласуват за партии, които нямат никакъв шанс да попаднат в парламента. Защото така гласовете им отиват на вятъра и няма да имат свои представители в 49-то Народно събрание.

За това кои партии няма да влязат в парламента всеки може да направи справка два дни преди изборите. Социологическите агенции ще ви информират по този въпрос. Те не грешат. А и участието в избори не е като пускане на тото фиш или купуване на билет от Държавната лотария. Не разчитайте на т.нар. Ден за размисъл. Той се пада в събота, 1 април. И не си струва в този хубав Ден на хумора и майтапа, вие да бърчите в размисъл чела. А и не забравяйте, че на този ден е нормално да се лъже.

Необходимо е информирано гласуване, т.е. трябва да знаете предварително печелившето число - номер на бюлетината.

Не се връзвайте на кухи лафове като "промяна" и "статукво", които ръсят от две години търчилъжи партии. Погледнете реалността. А днес тя е такава, че стабилно и работещо в интерес на гражданите редовно правителство на България може да се състави само с участието на коалицията ГЕРБ-СДС. Ако желаете такова правителство, то тогава съветът ми е да гласувате правилно. Ако ли пък искате да си правите шоу гаргара с държавата ни, както така правят от две години партиите на т.нар. промяна, то тогава сте в правото си да гласувате неправилно. Но с ясното съзнание, че ще помогнете на кризата да продължи. А тя наистина продължава вече две години и дори "захапа" третата.

Лошо е да лапате мухи при погрешно гласуване. Не си струва. Не са вкусни, макар напоследък някои промянаджии да твърдят, че и насекомите ставали за хапване. Ще се въздържа от тази "промяна" и по 33 годишна традиция ще гласувам правилно. Приятен ден!

*От фейсбук!