Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

       

Всъщност цялото това въодушевление сред руските политици и пропагандатори, че завладяването на Европа предстои, се появи не само заради немските танкове Leopard, но и поради факта, че преди битката край Курск са освободени от нацистка окупация Донецк и Харков.
Странният ентусиазъм на руските медии бе подкрепен и от външния министър Сергей Лавров, който официално заяви, че танковете и оръжията, които Западът осигурява, стават легитимна цел на Русия.
Възможно ли е обаче митичната битка на Сталин с немската танкова армия да се повтори през 2023 г.?
Тази легендарна история, изпъстрена с невероятна изобретателност и интелект, започва през 1943 г. Тогава съюзниците са притеснени, защото Хитлер разработва нова модификация танкове Panther, за които се смята, че са почти неуязвими за тогавашните снаряди. Британците вече са успели да разшифроват кодираните с „Енигма“ съобщения на нацистите и са наясно с плановете за немската атака. Нещо повече, те разполагат и с детайлна документация как точно са усилени броните на новите модификации.
Британският премиер Уинстън Чърчил, тъй като не вярва на Сталин заради зловещия му съюз с Хитлер до 1939 г., нарежда на разузнаването си да не му се дава информация – освен „екзистенц минимума”. За късмет по върховете на британското разузнаване МИ6 и контраразузнаване МИ5 са назначени млади и свръхинтелигентни офицери, наскоро завършили елитните Кеймбридж и Оксфорд. От тази шарена група най-прочута става Кеймбриджката петорка, състояща се от 4-ма британски аристократи и един математически гений, които по време на Втората световна война активно помагат на съветското разузнаване, за да бъде победена нацистка Германия.