Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

На 4 февруари 1997 г. Николай Добрев и Георги Първанов връщат на Петър Стоянов мандата на БСП за съставяне на ново правителство.
На 4 февруари 1997 г. Николай Добрев и Георги Първанов връщат на Петър Стоянов мандата на БСП за съставяне на ново правителство.

Преди 26 години на 4 февруари баща ми Николай Добрев, номиниран за министър-председател и председателят на партията Георги Първанов спасяват България от кървав граждански конфликт, като връщат мандата за съставяне на правителство. Тогава левицата е имала 125 народни представители, но народното недоволство, спасяването на гражданския мир и интересите на България са били далеч по-важни от жаждата за власт за тогавашните лидери на нашата партия. Само няколко години по късно БСП печели президентски и парламентарни избори благодарение и на тази постъпка, защото тогава БСП избра съгласието и разума.

Днес нямаме дори 25 народни представители и връщаме мандатите като празни бутилки в магазина. Единствената мечта на шепата посредствени началници, останали на Позитано, е някой да ги хареса и покани във властта. Докато те чакат, партията ни се топи като пролетен сняг.

И през 1997-а, и сега съдбата на БСП е била в ръцете на истинските социалисти.

Можем да я спасим.

От фейсбук