Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Симона Лулеова. СНИМКА: Личен профил във фейсбук
Симона Лулеова. СНИМКА: Личен профил във фейсбук

Знаела ли е полицайката Симона Лулеова, че в колата, която кара, има марихуана или някой тайно е поставил двата пакета с общо тегло 478 грама в автомобила. Това се опитват да разберат разследващите след скандалния случай от събота. Криминалисти правят обиски в родното село Баня на красивата служителка на реда, като се проверяват нейни познати и се привикват на разпити в полицията.

25-годишната полицайка от Седмо РУ в София Симона Лулеова, която от около 2 г. е в системата на МВР,  бе хваната с канабис в колата край Разлог. Това е станало по време на специализирана полицейска операция, вероятно по сигнал на "Вътрешна сигурност". Около 14 часа в събота в района на гр. Разлог е спрян за проверка лек автомобил "Фолксваген Голф", управляван от 25-годишната Симона.

В багажника на автомобила, под резервната гума органите на реда са открили пакет със суха тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала положително на марихуана с тегло около 478 грама. За случая е уведомена прокуратурата, а случаят е поет от следовател.
Младата жена е полицай в столичното Седмо РУ и при спиране за проверка е показала служебната си карта. Това обаче не я спасило и криминалистите направили обиск на колата. Оказало се, че багажникът не се отключва. За да видят какво има вътре, се наложило да свалят задната седалка.

Прокуратурата е издала постановление за 72-часово задържане, като се очаква да се внесе искане в съда за определяне на постоянна мярка "задържане под стража". Засега обвинението срещу нея е за държане на наркотично вещество. В хода на разследването ще се изяснява дали тя е знаела за канабиса в колата й, проверява се и дали пакетът не е поставен там от друг човек, който също има достъп до автомобила. При обиск в дома й не са открити наркотици.

Лулеова е дъщеря на дългогодишния служител на Транспортна полиция Иван Лулеов, вече пенсионер. На 23 март 2013 г. около 23,30 ч Лулеов, който тогава работил като старши полицай в сектор "Охранителна полиция" на Пловдивското поделение на Транспортна полиция, получил сигнал за кражба на кабели в района на жп спирка Г. Ковачев и тръгнал да види какво се е случило. Установил, че двама роми са задигнали около 70 метра меден проводник, който осигурявал безопасността на преминаващите автомобили през близкия прелез. При вида на полицая единият от крадците Николай Иванов извадил брадва и замахнал към служителя. В условията на неизбежна отбрана Лулеов стрелял веднъж с пистолета си и крадецът се паднал мъртъв на земята. След продължили няколко години дела, Лулеов бе оправдан, защото е действал при самозащита. После той осъди прокуратурата за неправилно повдигнато обвинение. Полицайката има сестра близначка и 5 години по-голям брат, който е ди джей.

Преди 2 години близначката на Симона - Силвия е била пребита от травестит в София. През есента на 2020 г. Силвия била на гости при приятел и на излизане е причакана от травестит, влюбен в нейния познат. Травеститът се нахвърлил върху красивото момиче с юмруци, като успял да й нанесе сериозни травми по лицето - счупен нос, избити зъби.

Преди седмица пък братът на близначките 31-годишният Георги Лулеов също е бил пребит от свой познат и настанен за лечение със счупена челюст в "Пирогов".

Преди дни при специализирана операция за противодействие на криминалната престъпност и контрол на пътното движение в Кюстендилско бе проверен автомобил БМВ, управляван от 32-годишния полицай от столичното Шесто районно управление Райчо Велков. Той отказал тест за употреба на алкохол и наркотични вещества. Представил се е за служител на МВР. Екипът, извършващ проверката, веднага е уведомил дежурен следовател. При обиск в автомобила са открити 96 г канабис и 130 г амфетамин. При извършените процесуално-следствени действия от обитаваното от полицая жилище са иззети електронна везна, гриндер и 10 г канабис. Служителят, който работи от 10 г. в системата на МВР бе задържан за 24 часа и после пуснат с 5000 лв. парична гаранция и обвинение за държане на наркотици.