Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Явор Божанков
Явор Божанков

Имаше категоричен синхром в провалянето на съдебната реформа. Само проектът на Министерския съвет прави тази реформа. Когато той влезе в правната комисия, ГЕРБ, БСП, ДПС и "Възраждане" гласуваха комисията да бъде отложена. През това време протекоха преговорите за съставяне на кабинет. Видяха, че парламент няма да има и когато отложиха достатъчно съдебната реформа, така че тя няма да се случи, всички заявиха подкрепа за нея. През това време "Възраждане" направиха някои предложения, които случайно БСП, ГЕРБ и ДПС подкрепиха. Синхронът беше категорично на високо ниво.

Това обясни в предаването "Тази неделя" на Би Ти Ви депутатът Явор Божанков, който е независим, след като бе изключен от БСП.

Абсолютно ясно и кагерочино е, че съдебна реформа в този парламент няма да има, директно лъжат хората в очите, смята Божанков. Същата позиция изрази и правосъдният министър Крум Зарков.

Без гласовете на БСП няма мнозинство и те изиграха ключова роля. Избирателите и редовите социалисти не искат ГЕРБ на власт с хартиената бюлетина, но това е ориентация на ръководството на БСП, смята депутатът.

Той изрази съмнения, че има някаква договорка между БСП и ГЕРБ и за възможна следизборна коалиция плюс "Възраждане".