Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Асен Василев СНИМКА: Йордан Симеонов
Асен Василев СНИМКА: Йордан Симеонов

Работим заедно с "Демократична България", така че да се случи обединение, то минава през подписано коалиционно споразумение

Аз смятам, че е изключително грешно да се избира конкретен производител и конкретен реактор. Това не е като да ходиш да си купиш обувки, трябва по съвсем различен начин да се подходи, но трябва да видим мотивите. Така съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев коментира призива на БСП формацията да се присъедини към конституционната им жалба срещу договора с "Уестигнхаус" за ядрени реактори в Козлодуй. По-рано "Възраждане" обявиха, че ще сезират КС заради лобистката сделка, а БСП се присъединиха с подписите си към тях.

"Работим заедно с "Демократична България", така че да се случи обединение. Не само с тях, а и с други граждански организации и партии, с които имаме обща визия за България. Тя да стане съвременна, европейска държава, в която всички да искаме и да се гордеем да живеем в нея", обясни Василев. Той подчерта, че целта им не е ГЕРБ да не са първа политическа сила, а България да тръгне напред по правилния начин.

Бъдещо обединение трябва да върви с подписано коалиционно споразумение.

"Малко по малко българското общество узрява за нов начин на правене на политика. С всеки парламент. Даже от 45-ия, в който не бе сформирано правителство, 46-ия, в който се изпокараха различните партии, част от тях отпаднаха. 47-ия парламент видяхме, че част от партиите отпаднаха, в 48-ия ИТН също не са в него, появи се "Български възход". Това, което се видя в края на третия мандат е ясна картина, че има две алтернативни визии за това как трябва да изглежда България. Едната е, че всичко случило се досега е горе-долу добре и това е възможното. Другата визия е, че можем много повече, България да заема друго място в ЕС, да задава тон какво се случва и наистина да се интегрира, така че животът на българските граждани да е много по-добър", смята бившият вицепремиер.

Василев не се ангажира какво ще правят ГЕРБ, ДПС и ГЕРБ и дали ще се коалират в някакъв етап.

"Видяхме, че имаше говорене за технически кабинет. Имаше обединение около някаква визия, която е доста по-различна от тази, която имаме ние заедно с ДБ. Много ясно се очертават две различни Българии, които да завещаем", добави той.