Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

       

Отличната работа на Наришкин е оценена дори от директора на цигарения концерн за Русия и Беларус Лео Маклафлин: „Наришкин се застъпваше за стриктното прилагане на законите и споразуменията както от страна на бизнеса, така и от правителството, и за равни условия и прозрачност.”

Само за 6 години между 1997 и 2003 г. той удвоява чуждите инвестиции в своя район и за него започва да се говори в цялата страна. Подобен талант не може да остане незабелязан и една от най-големите банки в града го привлича на същата позиция, където той продължава да работи с концерна „Форд“, който е сред големите клиенти.

Мнозина разчитат на уменията на Сергей Наришкин в преговорите. 
СНИМКА: Getty
Мнозина разчитат на уменията на Сергей Наришкин в преговорите. СНИМКА: Getty

Вероятно впечатлен от замаха на бившия си колега, през 2004 г. Путин го кани за няколко месеца за зам.-шеф на кабинета си – вероятно за да види каква е работата, след което го повишава за началник. Благодарение на това Наришкин се озовава в ръководството на едни от най-големите компании в Русия – „Софкомфлот“, Канал 1, Обединена корабостроителна корпорация, Роснефт.

Година по-късно той прави знаково изказване, за да продължи да привлича чужди инвестиции в Русия на руско-френски бизнес форум: „Трябва да признаем, че събитията около ЮКОС повлияха на възприятието на западната бизнес общност за дейностите в Русия. Искаме тези неща да се случват възможно най-рядко и се надявам, че това ще е последното.”

Навсякъде казват, че с него работата върви, защото вратата му е отворена и с него лесно се комуникира.