Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Слави Трифонов
Слави Трифонов

Опитах се, доколкото мога, да запазя личния си живот и затова не подадох имуществена декларация, каза Трифонов

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов заяви, че е платил глобите си и ще подаде имуществена декларация пред КПКОНПИ. 

"Опитах се, доколкото мога, да запазя личния си живот и затова не подадох имуществена декларация. Направих това, защото не исках да давам повод за сеир и да задоволявам жълто любопитство", написа Трифонов във Фейсбук страницата си. 

"Всичко, което притежавам, е изработено абсолютно законно и абсолютно доказуемо и то пред вашите очи. Но не съм бил прав, защото законът важи за всички", пише още той.

До този момент лидерът на ИТН не беше подавал декларации за имуществото си в КПКОНПИ.

"24 часа" опита да проследи имуществото на Слави Трифонов, което не бе обявявано до този момент.

Бизнесът на Слави започва още през 1993 г., когато е основана “Музикална къща Ку-ку”, впоследствие преобразувана в БМК. Занимава се с продуциране на песните на Слави, “Хъшове” и “Каналето”, но и доста други чалга звезди.

В момента Слави Трифонов разполага с доста внушителен набор от фирми, на които е действителен собственик.

Основната компания на Трифонов е “Седем осми”, която е регистрирана в София и има обявен капитал от 9 096 968 лв.

Към момента на регистрацията на фирмата в нея има и непарична вноска под формата на вземане, което американската фирма “Фулмар Ентъртеймънт” има към “Седем осми”. Вземането е заради договор за цесия, сключен между “Фулмар Ентъртеймънт” и “Фулмар Трейд Линкс”, която е регистрирана в щата Делауер, който е офшорна зона. Стойността на вземането е 11 733 603 лв.

Именно заради съдружието с тези “американски” компании през 2019 г. Трифонов бе проверяван като нов партиен лидер за притежание на офшорки. Тогава се оказа, че в крайна сметка той си и взел от “американците” търговските марки “Seven eight” и “Ку-ку”.

В търговския регистър Трифонов е обявен като действителен собственик на 99,99% от акциите на “Седем осми”. А в управлението на компанията участват пиарката на “Има такъв народ” Ася Тодорова и Евгени Димитров-Маестрото.

В “Седем осми” са вкарани и повечето от имотите на Трифонов, става ясно от имотния регистър.

През 2010 г. през “Седем осми” е закупена къща в с. Драганово до Горна Оряховица в полза на мексиканеца Хорацио Жеронимо Гонсалес-Медрано. Който пък е победител в играта, организирана от Слави, “Добре дошъл в България”. Две години по-късно Хорацио изчезва, а България започва да го издирва за неплатени данъци.

През 2014 г. “Седем осми” купува от “Делта Хил”

7 парцела в комплекса “Делта Хил” край пернишкото с. Кладница. Впоследствие имотите са вкарани в спорта на комплекса.

Там живее Слави, а при напускането на ИТН бившият министър на спорта Радостин Василев заговори за кръга “Делта Хил” и свърза през него шоумена политик с бившия общински съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев, който също живее там.

Самият Трифонов след това в интервю за “Дарик” обяви, че с Алексиев са приятели от 20 години, но нищо повече.

Около “Седем осми” Трифонов организира и дейността на останалите си фирми, като невинаги той има пряко участие в тях.

През 2009 г. примерно фирма “Ливър” получава 10 млн. лв. в брой от “Седем осми”. А фирмата на Трифонов си купува 20 хил. акции от фирма “Микронекс”, която се представлява от Бисер Георгиев Димитров, Петра Георгиева Петрова и Камен Петров Каменов. Тази компания е собственост на регистрираната в щата Невана “Би Еф Ай Холдинг” и в България държи патенти за производство на декоративни стъклописи и гипсови украси за стени.

“Микронекс” е оценена на 55 млн. лв., като към капитала ѝ има и парична вноска, направена от Бисер Димитров, на стойност 21 стотинки.

Дни преди “Седем осми” да отпусне 10 млн. лв. на “Ливър”, компанията на Слави издава 2 броя запис на заповед, които са джиросани от регистрираната в Панама “К7 Холдингс” на “Ливър”, като стойността на двете заповеди е 10,3 млн. лв.

Странното в случая освен замесването на офшорките е, че “Ливър” реално е наследник на фирмата “Килт” АД, която през 2010 г. се е отделила от “Седем осми”. Капиталът на тази компания е 43 600 000 лева, а към него, както и в предния случай, има допълнителна непарична вноска. Става дума за право на собственост върху 70 хиляди обикновени поименни акции с право на глас от капитала на “Микронекс”. Официални собственици на фирма “Килт” АД са Румен Кирилов Шилев и Александър Димитров Найденов, известен като бивш собственик на “Олинеза”.

Част от “Седем осми” е и продуцентската фирма “Алт плеър”, където отново като действителен собственик по закона за мерките срещу изпирането на пари е деклариран Слави Трифонов.

Пак собственост на “Седем осми” е компанията “Призма Интерактив”, която се занимава с изграждането на телекомуникационни мрежи.

Трифонов е и едноличен собственик на друга продуцентска компания - “Сет 666”.

Именно през тази компания, както и през “Седем осми” Слави е действителен собственик и на фирма “Статис” АД. Тя пък е собственикът на партийната телевизия “Седем осми”, от която Трифонов отправя своите обръщения към народа и в която се изявяват сценаристите, станали и членове на ръководството на ИТН.

Според онлайн изданието “Бърд” основен рекламодател на телевизията на Слави през миналата година става охранителната фирма “АС Скорпио”, собственост на бившия зам.-министър на вътрешните работи при тройната коалиция Камен Пенков. Той е осигурил 46% от рекламните приходи на телевизия “Седем осми”, а останалите 40% са от партия “Има такъв народ”, която се финансира от субсидия заради участието си в Народното събрание. Договорът за реклама на фирмата на Пенков на стойност 174 хил. лв. е сключен дни след като през април миналата година ИТН влиза в парламента. За 2020 г. телевизията е била финансирана със заем от 500 000 лв. от едноличната фирма на Слави “Сет 666”.

В личното имотно досие - сделка с Филип Киркоров

Освен през фирмите си Слави Трифонов е активен участник на имотния пазар и като физическо лице, става ясно от данните в имотния регистър.

В една от най-интересните му сделки е замесен и руският певец от български произход Филип Киркоров. През 2009 г. Трифонов си купува от “Стария Пловдив” АД, чийто представител е изгоненият от БСП бизнесмен Георги Гергов, а действителен собственик съпругата му Величка, апартамент от 238 кв. м в курорта Св. Св. Константин и Елена до Варна.

През 2012 г. Трифонов препродава същият този имот на Филип Киркоров.

В последните 2 години Трифонов пък активно разпродава имоти в Плевен и околните села. Като последната сделка е от март тази година, когато продава парцел от над 3 дка в с. Тодорово.

През 2020 г. пък заедно със сестра си Петя и майка им Здравка активно разпродават имоти в същото село - селскостопански сгради, къща и парцел като купувачът е един Васил Кимонов Любенов.

През 2014 г. пък Слави вкарва като апортна вноска свой имот в местност “Киноцентъра” между Бояна и Симеоново в компанията “Ермитаж Есте”. Там в момента има изградена къща, а фирмата е в ликвидация.

През 2009 г. Слави е дарил апартамент и гараж в “Драгалевци” на Магдалена Ангелова.

Тази дама самият Слави е обявявал за голямата си любов, но връзката им е от края на 90-те години.