Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Слави Трифонов
Слави Трифонов

Политиците в българския парламент, които гласуваха за падането на ветото, са съучастници в побоя над Християн, заяви лидерът на "Има такъв народ"

"Още през октомври, когато в Северна Македония беше приет антибългарския закон за сдруженията и фондациите, написах, че българският парламент трябва моментално да гласува връщането на българското вето срещу Северна Македония. И да поиска срещу падането му защита на българите в Северна Македония, гарантирана от промени в Конституцията", това написа лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов във Фейсбук профила си.

Той коментира случката със секретаря на българския културен клуб "Цар Борис Трети", който бе жестоко пребит от трима души в Охрид снощи.

"Българското вето срещу Северна Македония беше инструмент правата на българите там да бъдат защитени с моменталното им вписване в Конституцията на републиката като равноправни на всички народи в страната. А какво стана - шепа национални предатели в българския парламент гласуваха българското вето да падне безусловно и защитата на правата на българите в Северна Македония да бъде отложено за неясното бъдеще", пише още Трифонов. 

"Политиците в българския парламент, които гласуваха за падането на ветото, са съучастници в побоя над Християн. Не, те не насяха бруталните удари върху Християн, но те гледаха безучастно отстрани и оставиха Християн сам. Утре ще оставят сам някой друг Християн, или някой Петър, или Иван. И ще гледат пак безучастно отстрани", заяви лидерът на ИТН.