Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Евродепутатът Александър Александров
СНИМКА: Facebook/Александър Йорданов Александров
Евродепутатът Александър Александров СНИМКА: Facebook/Александър Йорданов Александров

В СТРАСБУРГ КОМЕНТИРАМЕ

Депутати в Страсбург преценяват като изключителен политически цинизъм действията на Кабинета "Петков" относно т.нар. предоставяне на военна помощ за Украйна. Те са възмутени от факта, че тя не е била безкористна и е била скрита от обществото. Още по-възмутително е, че практически се е реализирала като поредица от търговски сделки с цел печалба, т.е. обогатяване във време на война и страдание за украинския народ. Възмутени са дори депутати социалисти, защото тайната търговия е вървяла със знанието, а вероятно и разрешението на вицепремиера Корнелия Нинова, която е лидер на социалистическата партия в България.

Българската помощ не е била от сърце, а с цел да се напълнят с милиони евра нечии джобове. Винаги трябва да се прави разлика между почтено и непочтено в политиката. Скривайки от българския народ целта на продажбата на оръжие партиите ПП и ДБ, които публично се афишират като евроатлантически и твърдят, че споделят европейските ценности, на практика са обслужили моментната политика на БСП - партията, която упорито твърдеше, че няма от българска страна износ на оръжие за Украйна. А тайнствеността и прикритостта са ценности от друго, отречено от историята време.

Цинизмът и далаверите станаха емблема на управлението на кабинета "Петков". Той затова и се самосвали от власт. А след това лъснаха и други "търговски сделки" - Джемкорп, НЕКСО, а от вчера слушаме, че се говори и за някакъв "Градинар". Лошо, много лошо! "Промяната" лепна мръсно петно върху лицето на България.

*От фейсбук!