Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Подсъдимият Алекс Димитров. СНИМКА: ФЕЙСБУК
Подсъдимият Алекс Димитров. СНИМКА: ФЕЙСБУК

22-годишният Алекс Димитров от Кюстендил, който е осъден на първа инстанция за убийство, получи и ново наказание за побой.

районен съд – Кюстендил наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години и 6 месеца на младежа за нанасяне на средна и лека телесни повреди на трима души пред дискотека в Кюстендил.

Алекс се призна за виновен в нанасяне на средна телесна повреда на едно лице и лека телесна повреда на двама души, след нанасяне на удари с бухалка пред дискотека в Кюстендил и ще изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години и 6 месеца, при първоначален „общ“ режим. Съдът одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура и защитата на подсъдимия.

Алекс, който в момента е затвора в Бобов дол, се признава за виновен в това, че на 13 октомври 2018 година, в гр. Кюстендил, на бул. „Македония“ пред вход на дискотека, макар и непълнолетен, но като е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си, нанасяйки удари с бухалка, е причинил на повече от едно лице леки телесни повреди – на две лица, като деянието е извършено по хулигански подбуди.

Подсъдимият се признава за виновен и в това, че на същата дата и място, нанасяйки удари с бухалка е причинил средна телесна повреда на едно лице, изразяваща се в разстройство на здравето, временно опасно за живота, следствие на получено мозъчно сътресение с краткотрайна пълна загуба на съзнание / комоционална кома /, като деянието е извършено по хулигански подбуди.

Районен съд – Кюстендил налага на Алекс А. най- тежкото из между двете наказания за извършените престъпления, а именно „лишаване от свобода“ за срок от 3 години. Одобреното споразумение има последиците на влязла в законна сила присъда. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Съдът констатира, че престъплението за което бе постигнато и одобрено споразумение е извършено от подсъдимия в условията на реална съвкупност с престъпленията по други две дела по описа на съда, приключили със споразумения през 2019 и 2022 години. Налице са предпоставки за увеличаване на така определеното наказание, тъй като е налице трайна престъпна дейност извършвана от подсъдимия. Лицето е с висока степен на обществена опасност и за постигане целите на наказанието, съдът намира, че следва да увеличи с 6 месеца така определеното общо най- тежко наказание „лишаване от свобода“. Съдът приспада изтърпяната част от наказанията в съвкупността, както и времето през което е бил задържан.

Определението подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд – Кюстендил в 15- дневен срок.

Младежът от ромската махала има присъда от 19 г. затвор на първа инстанция за убийството на Валери Дъбов. Той бе признат за виновен, че на 17 февруари 2019 г. е направил опит умишлено да убие 3 лица, като умишлено е умъртвил Валери Дъбов и е направил опит за убийство на Светлин К. и Михаил П.

Тогава при конфликт и масово меле пред нощно зaвeдeниe в цeнтърa нa Кюcтeндил, бeшe убит 35-гoдишният Вaлeри Дъбoв, a други пeтимa души бяхa рaнeни. Учacтницитe в cбивaнeтo бяха жители нa Кюcтeндил, село Слокощица и ромския квaртaл "Изтoк".