Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Явор Божанков Кадър: бТВ
Явор Божанков Кадър: бТВ

Черната овца няма как да я изтрия. Завинаги е, заяви депутатът. 

Третият мандат няма много възможности, но не вярвам, че ще бъде реализиран", това заяви независимият депутат Явор Божанков в предаването "Тази събота и неделя" по bTV. 

"Единият вариант е "Възраждане", но никой няма да направи коалиция с тях, те са руски радиоактивен отпадък. Другият вариант е БСП, но това няма смисъл, защото останалите политически сили са заявили, че няма да подкрепят този мандат. Остават ДПС и ДБ, които поне дават сигнали, че биха опитали", коментира той. 

Божанков смята, че всички политически сили се готвят за нови избори и провеждат кампания в парламента. По думите му нито един мандат няма да бъде реализиран въпреки, че партиите казват, че искат да има редовно правителство. 

"Аз не вярвам, че третият мандат ще бъде реализиран, на когото и да се даде. Въпросът е кои са разговорите, които ще ни обединят в парламента", каза той. 

"Единственият независим депутат звучи хубаво, но по Конституция всички депутати трябва да са независими", така независимият депутат коментира изключването си от БСП и освобождаването от парламентарните комисии, в които бе член. 

"Никой не може да изчегърта истината. Аз имам достатъчно опит в политиката, за да знам, че моята позиция можеше да доведе до някакви последствия. Платих някаква цена, но мисля, че позициите ми за машинния вот и за Украйна са правилни", заяви той.

Явор Божанков каза, че не е скаран с никого от парламентарната група на БСП. 

"Позициите ми са принципни и няма причина да има лична вражда", обясни той. 

"Времето ще докаже, че решението ми за военната помощ беше правилно. Смятам, че Русия постигна всички цели в тази война, ама в обратен ред", каза той. 

"Черната овца няма как да я изтрия. Завинаги е. Смятам, че всичко, което се случва е за добро", каза той, визирайки татуировката, която си направи, след като бе изключен от БСП

"България ще се справи и ще излезем от тази криза", заяви Явор Божанков.