Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

  • Забранил е на партията да се занимава с децата на Радев
  • Борисов е против пускането на песни, като тази за Лена, но не иска да се меси в шоупрограмите. Къде бяхте при незаконния арест на една жена
  • Христо, познавам те добре, като вицепремиер беше добър, честен, нямам забележки към теб. Обяви кабинет с министър-председател Христо Иванов, покани ни и да подпишем обществен договор, обяви още той.
  • Лидерът на ГЕРБ се скара на Шиков, че гледа жълтите павета, а не решава проблемите по пътищата в Северна България

ГЕРБ е узряла за примирие с "Продължаваме промяната". Това съобщи лидерът ѝ Бойко Борисов на брифинг, на който изнесе информация за цените на бензина и нафтата. Дадоха и подборна таблица за движението им при управлението на ГЕРБ и при "Продължаваме промяната". 

Сумата, с която е ощетен българския народ е 3 млрд. лв. от февруари 2022 г. до края на годината, обясни Делян Добрев.  "Три милиарда е чистата загуба при изравнен долар и изравнен петрол. С това са ни изцакали. Това означава по 1000 лв. от всеки шофьор са взели "Промяната“ през тази година“, продължи той.

"Те затова не искат да се правят сметки. Декларацията на ПП-тата е подкрепена 49 човека от тях и 14 от ДБ. Една трета от ДБ не са и гласували. 63-ма депутати са подкрепили само декларацията, която "Промяната“ предложи. Само ГЕРБ има 67 депутати. 116 депутата "за“ имаше кабинетът на проф. Габровски. Е, тогава кой е в изолация? Само за 6 месеца, вече те не се предлагат за премиери и министри, търсят друг вариант“, заяви Бойко Борисов.

"Нали знаете - една жаба ако я хвърлиш в тенджера с гореща вода, тя ще изскочи. Ако я сложиш в тенджера със студена вода и постепенно загряваш, накрая ще се свари. Те това направиха с българския народ", каза още лидерът на ГЕРБ.

Това зад гърба ми е сметнато ден по ден, извадена от всеки един българин и фирма. 25 ст. на компенсация и от за част от хората, са 150 млн., за да ви забършат очите. Прекрасна схема да източиш парите на българина, допълни Борисов. 

"Ясно и точно", завърши още той. 

"Винаги съм бил против да се нападат децата на политиците. Затова преди година, в най-тежките ни отношения с Радев, забраних на партията да се занимава със сина му. Сега съм забранил да се занимават с дъщеря му. Има човешко измерение. Децата растат и се развиват и всеки нещо си избира. Не са виновни децата, ако има ущърб, а техните родители.. Бяхме упрекнати, че нашите представители в Комисията по култура, са били просто нормални. И аз им благодаря. С Радев не сме се чули дори и за Нова година, завърши темата лидерът на ГЕРБ.

Днес гледах министър Шишков, който вече толкова месеци е министър, отишъл да гледа жълтите павета. В Северна България всичко е потрошено. Но имаше един ремонт при Севлиево, който трая една година. Като минах оттам, щях да излетя. Те направили 100 м. и оставили една огромна яма през целия път. Да си види район "Триадица“, отива да се занимава с нас. Искате ли да ви заведа, тази седмица съм по-свободен? Абсолютно готови тунели и мостове, две години застой“, каза още Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ коментира и казуса с "Джемкорп".

"Гледах как докладът на "Джепкорп“ беше подкрепен от 190 депутата, а колегите от ДБ се въздържаха. Този доклад, Христо, няма стойност. Дали прокуратурата, дали някой от МВР, дали от следствието, ще се занимават, те са независими. Как избраха приятелската фирма, закараха я в Гранитна зала и им дадоха цялата енергетика и само, че се срината, я спасиха да не отиде в ръцете на олигарсите. Поздравявам колегите от ДБ и ДПС, като ги извадиш, и се начертава цялата картина. Закон за особения управител на "Лукойл“, внесен от ДБ и подкрепен от ГЕРБ и ДПС. Тук - браво! Второ - Закон за забрана на износ на руски горива, внесен от ДПС и подкрепен от ДБ и ГЕРБ. Закона за компенсиране на моторните горива, внесен от ГЕРБ и подкрепен, за което благодарим, от ДПС и ДБ."

Това, което виждате зад гърба ни, тези партии са ги изобличи и са отпочинали реална борба с корупцията. Друг е въпросът, защо по време на управлението на "Промяната“, от ДБ са мълчали? А вие узрели ли сте, както той ме пита дали съм узрял?", заяви още Бойко Борисов.   

"ГЕРБ сме узрели. Поздравявам г-жа Нинова, тя е казала в бТВ. Начинът, по който пробвахме с посредници и неутрални лица, не е сериозен, никъде не се прави. Партиите избират своите ръководства, които носят отговорност пред цялата партията. Големите решения, важните решения, се взимат на лидерско ниво. Ето, давам пример, аз ще се застъпвам
пред партията, видях колко са гласували, да отвърна на Христо Иванов. Не, Христо! Познавам те добре, като вицепремиер беше добър, честен, аз нямам забележки към теб. Обяви кабинет с министър-председател Христо Иванов, покани ни и кажи при какви обстоятелства може това да се случи, да подпишем документ, нов обществен договор по-точно. Такава правосъдна реформа и ние искаме. Те искат да сложат в КПКОНПИ тяхно лице, и то не какво да е лице, а бивш шеф на комунистическата следствена служба. С една дума - застани, събери лидерите, покани Нинова, Костадин от "Възраждане“, покани Стефан Янев, Карадайъ, това е новият обществен договор. Тогава декларацията на ПП, всяка
партия я има в програмата. Приемаме една декларация, слагаме подписите и сме готови. Да, ние сме готови! Но ме притеснява, че се въздържахте за "Джемкорп“. Айде всички да поемем този договор и да оставим младежите да си живеят. Нашите младежи са колкото тях, Асен и Делян са набори. Единият бил дърт вампир, а другият е младият“, посочи Борисов какъв е единственият изход от политическата криза.

Борисов се обяви и против пускането на песни, като тази за Лена Бориславова, която се появи в края на миналата седмица в канала на 7/8. "Хуморът си е хумор, но като почнат да си изказват и физически недостатъци… Един има по-малко коса, а друг повече… Аз съм против! А и Слави Трифонов имаше пълните възможности да покаже как може да управлява, но тогава извади един вътрешен министър, който взриви и скандализира България. Но не искам да се меся в шоупрограмите. Считам, че това не е правилно", каза още Борисов.

 "А да отидеш и да арестуваш жена пред семейството й, детето да снима безобразията на Рашковата полиция, малко дете, и тогава тези всичките си мълчаха“, припомни Бойко Борисов. Но обясни, че не иска да прави на жертва, защото "големия не може да е жертва на недорасъл“. Но да отидеш и това да правиш, да държиш жена в арест. Тогава къде бяха? Как не се намери един журналист да ги ги попита, каза още той.                                                                                                                                                                                                                     

Публикувахте от Бойко Борисов в Неделя, 8 януари 2023 г.