Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Служебното правителство на Гълъб Донев.
Служебното правителство на Гълъб Донев.

Министрите от служебния кабинет да изготвят отчет за работата си от август досега. Това им заръча премиерът Гълъб Донев в началото на днешното първо за годината правителствено заседание.

”Направете ги така, че и 6-годишно дете да ви разбере”, настоя той.

Забелязвате ли как кризите от последните години се отразяват на новогодишните ни пожелания? През пандемията си пожелавахме здраве, а сега заради войната в Украйна си пожелаваме новата година да ни донесе мир, каза Донев.

Всъщност новата година е време, а времето е най-ценният подарък, който може да получим. Време, което, надявам се, да осмислим с избора си да бъдем добри хора. Заедно сме въпреки разделителните линии, заедно сме, защото ни свързва общата ни съдба като народ и общото време, с което разполагаме, продължи той.

Пожелавам на всички ни да ни водят справедливите решения. Справедливостта не е богинята Темида, тя е добродетел присъщ на нас хората. Тя е мярка за постигане на повече хармония в обществените и лични отношения, подчерта премиерът.

Когато встъпихме в длъжност не подозирахме, че през януари 2023 г. мандатът ни на временна власт все още ще е в сила. Процедурата за втория мандат е в ход , а краят на нашия мандат наближава. От самото начало работим и решаваме проблемите на хората като спазваме доброто управление. Както добре знаем откритост и отчетност са критерии за добро управление, допълни още той.