Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Драган Глишич; СНИМКА: Фейсбук Хранислав Раденкович
Драган Глишич; СНИМКА: Фейсбук Хранислав Раденкович

Приятелите на 55-годишния Драган Глишич от Сърбия, намерен мъртъв в Пирин, не са знаели, той ще идва в България. Мъжът бе открит в понеделник на метри от загиналия столичанин Пламен Христов под връх Вихрен, в района на Влахината долина. Часове по-късно тялото на сърбина бе идентифицирано.

"Днес получихме страшна и тъжна новина, че нашият член и състезател по трекинг Драган Глишич е загинал на върховете на Пирин вероятно в опит да окаже помощ на един от загиналите на същото място българските алпинисти. Слава на него!", написаха неговите приятели от планинарския клуб "Люктен" в социалните мрежи.

Глишич е роден на 16 май 1967 г. в Тръстеник. Майка му живее във Виена и вероятно заради това е карал кола с австрийски номера.

Приятелите му знаели, че той ще отиде на Шар планина и оттам ще се върне в Тръстеник. Никой не знаел, че има намерение да идва в България. "Той беше изключителен човек, голям. Затова сме сигурни, че като е видял тялото на българския турист, е тръгнал към него да помогне, мислейки, че е жив и най-вероятно така е загинал", коментират негови приятели пред сръбския "Курир".