Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Надежда Нейнски Кадър: Нова тв
Надежда Нейнски Кадър: Нова тв

България не трябва да подминава случая с Христо Грозев с мълчание и трябва да извика руския посланик у нас. Това каза пред Нова тв бившият външен министър Надежда Нейнски, коментирайки случая на разследващия журналист, който беше обявен за федерално издирване от Москва.

Припомняме, че журналистът от разследващия сайт Bellingcat - Христо Грозев, е обявен за федерално издирване от Русия. Това пише и на уебсайта на руското вътрешно министерство.

Това е част от политиката на сплашване, която Русия води не само спрямо опозицията в собствената си страна, но и срещу чужди граждани и журналисти, които си позволяват да казват истината. А истината не е на особена почит сред държавното ръководство в Москва и тя няма как да има успешна пропагандна машина, ако има хора като Христо Грозев, които разобличават това, което Русия прави", категорична е Нейнски.

По думите ѝ българската държава трябва да реагира остро на опита за сплашване и саморазправа с един журналист, който върши своята работа. „Ще бъде много унизително за България, ако подмине този случай с мълчание. Мисля, че трябва да бъде извикан руският посланик и да бъде дадена гласност на случая в европейските институции”, подчерта тя.