Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Атанас Атанасов КАДЪР: БНТ
Атанас Атанасов КАДЪР: БНТ

"Искам да поздравя българските граничари, защото днес се навършват 135 години от създаването на българската гранична стража по предложение на тогавашния министър-председател Стефан Стамболов. Нека да пазят българската граница, макар и в тези трудни времена. Ще дойдат и по-добри времена", това заяви съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов в предаването "Още от деня" по БНТ. 

"Мандатоносител на втория мандат е "Продължаваме промяната". Мандатът още не е връчен, но заслужават поздравления за това, че вече определиха кандидат за министър-председател и имахме среща с акад. Денков и с представители на парламентарната група. Обсъждаме приоритетите по програмната декларация, които те имат намерение да внесат, след като получат мандата в парламента и по този начин да търсят подкрепа за правителство на базата на приоритетите, които ще бъдат разписани в тази декларация", каза Атанасов.

"Ние имаме определени идеи за подобряване на текста и ще бъдем конструктивни, както винаги. В тази декларация не видях текст, който да е свързан с Изборния кодекс. Това тежко напрежение, което се създаде около Изборния кодекс и развързването на този възел, изисква по-спокойна обстановка. В по-спокойна обстановка трябва да се обсъди технологията", допълни Атанасов. 

"Държавата има нужда от политическа стабилност, от преодоляване на политическата криза. Има тежко противопоставяне в парламента между реставраторските сили и реформаторските сили. Аритметиката изисква да се направи някакъв компромис", заяви съпредседателят на ДБ.

Според него има изобилие от сигнали от минали избори за злоупотреби с хартията.

"От самото начало Борисов работи за това да не успее първият мандат, но все пак да е направил опит.