Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

За по-малко от три часа пернишки криминалисти са изяснили случай на фалшив слух с изоставено бебе, съобщи регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов СНИМКА: Pixabay
За по-малко от три часа пернишки криминалисти са изяснили случай на фалшив слух с изоставено бебе, съобщи регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов СНИМКА: Pixabay

ДНК тест доказал, че млада майка си е тръгнала от болницата с чуждо дете. Тя първа се заподозряла, че два месеца гледа пеленаче, което не е нейното. Затова и направила изследването

Социалните ще поемат грижата за двете деца, докато разберат кое на кого е 

Две новородени бебета са били разменени в известна столична АГ болница. Случаят е отпреди няколко месеца, но до установяването му се е стигнало в началото на тази седмица, научи "24 часа".

Заради съмнение, че детето, което отглежда не е нейно, два месеца след раждането, жена е поискала направата на ДНК тест.  Той е потвърдил, че пеленачето, с което се е прибрала от болницата, всъщност не е това, което е родила.

Младата майка е сигнализирала болницата, която започнала вътрешна проверка. Установено било, че номера на гривничката, която се поставя на детето при раждане, не съответства на този на майката.

Така се стигнало до заключението, че две бебета, родени по едно и също време, са разменени и са дадени на грешните родители.

Резултатът от ДНК-теста, който е бил готов в понеделник, доказал с категоричност, че детето е чуждо.

За случая са уведомени полиция и прокуратура, тъй като другата майка, за която се смята, че е взела другото новородено, отказала да се яви в болницата, за да й бъде направен ДНК-тест и твърди, че детето, с което си е тръгнала от болницата, си е нейното. Подозренията са, че в болницата бебетата може да са били разменени умишлено или да е допусната грешка от страна на персонала.

Очаква се незабавната намеса на социалните власти, които временно да поемат грижата за двете разменени деца, докато тече дело за установяването на истинските родители на децата.