Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Симо Касабов дойде с качулка в съдебната зала. Снимки: Авторът
Симо Касабов дойде с качулка в съдебната зала. Снимки: Авторът

Освен физически и психически тормоз, я подлагал и на икономически - отпускал й само по 30 лева

Съдът остави предприемача в ареста

На системен бой и тормоз в продължение на 20 г. била подложена от съпруга си Симо Касабов Димитрия. Това разкри в съдебната зала зам.-районният прокурор Атанас Илиев.

Бизнесменът, който преди ден преби жена си с тенис ракета бе докаран в съдебната зала с белезници, а самият той се криеше с качулка.

"Насилието над Димитрия е било упражнявано във всичките му форми - физическо, психическо и икономическо", допълни прокурорът. Разпитани били приятелки на пребитата жена. Те разказали, че Касабов я е налагал още преди да сключат двамата брак.

Илиев настоя съдът да остави в ареста 40-годишния бизнесмен, родом от родопското село Змеица. От години семейството му живее в Пловдив.

Според прокуратурата ревнивият мъж пребил жена си с тенис ракета, след като я видял да говори по телефон, в който нямало монтирано устройство за подслушване. В резултат на побоя Касабова има няколко счупени ребра, спукано тъпанче и множество хематоми по тялото. Направена й е операция на спукания далак.

“Димитрия Касабова е била поставена и в икономическа зависимост от мъжа си. Пускал й е 30 лв. по картата, за да иде да купи нещо от магазина и толкова”, заяви прокурор Илиев. Според него единствената адекватна мярка за неотклонение в случая е “задържане под стража”.

Прокурорът Атанас Илиев
Прокурорът Атанас Илиев

Адвокат Здравко Колев контрира твърденията на прокурора, като заяви, че разпитаните са приятелки на пострадалата и помоли съдия Георги Гетов да не ги взима предвид.

"След като толкова системно Симо е малтретирал своята съпруга, няма как децата да не са ставали свидетели”, изтъкна защитникът. Той посочи, че клиентът му е единственият, който носи пари в семейството и поиска от съдията да определи мярка за неотклонение “домашен арест”, за да може Касабов да се грижи за 9-годишния Владимир и 13-годишната Ивайла, които в момента са останали при родителите му.

“В момента се провежда консултативен съвет със служители на “Социално подпомагане” и прокурор. Известно е, че има роднини, които биха могли да отглеждат децата, ако Касабов остане в ареста”, обясни прокурор Илиев.

Съдът остави в ареста Касабов, а определението може да бъде обжалвано.