Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Безследно изчезналият Янек Миланов
Безследно изчезналият Янек Миланов

Две години и половина след изчезването на дупничанина Янек Миланов, прокуратурата е издала разпореждане да бъде върната колата, в която за последно е видян да се качва, на собственика й Васил Капланов-Каплата. Това казаха наши източници. 

Янек изчезна вечерта на 31 юли 2020 г., като по непотвърдена информация е видян да се качва в джипа на Каплата. Оттогава следите му се губят. Капланов бе задържан няколко пъти за кратко, а колата му бе иззета за експертиза. Образуваното досъдебно производство за отвличане от Окръжна прокуратура-Кюстендил е прехвърлено в София.

"Разбрах, че има разпореждане Капланов да си получи обратно автомобила, но доколкото разбрах от него колата била в окаяно състояние. Той е отказал да си я вземе и е поискал да му бъде предадена с протокол и опис от вещо лице", коментира пред "24 часа" близък на Капланов.

Очакваме становището и на прокуратурата по казуса, както и дали разследването за изчезването на Янек продължава или ще бъде спряно до намиране на нови факти и доказателства.

Васил Капланов-Каплата
Васил Капланов-Каплата