Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

принц Хайнрих XIII Ройс цу Кьостриц
Снимка:@LennartPfahler/ туитър
принц Хайнрих XIII Ройс цу Кьостриц Снимка:@LennartPfahler/ туитър

А сега да ги смажем, забавлението свърши, ядосва се благородникът, който е в дъното на най-голямата конспирация в Европа

Ако питат медиите кое е най-интересното събитие на 2022 г., в топ 3 почти сигурно ще поставят опита за преврат в Германия - в тази история наистина има всичко. Конспиративни срещи в средновековни замъци, тайно общество, което не признава републиката, съзаклятие от прокурори, съдии, депутати,

антиваксъри,

нацисти, бивши и настоящи военни, руснаци, а в дъното на цялата тази секретна операция стои истински принц, прокуден от фамилията като неудачник. И точно като в истински трилър, когато всичко се обърква и групата е разкрита, Хайнрих XIII моли Кремъл за помощ.

За съществуването на групата се разбира покрай антиваксърските акции по време на пандемията, но полицията активира спецакцията по залавянето им, след като прихващат телефонен разговор. В него принцът раздразнен възкликва: "А сега да ги смажем, забавлението свърши!"

Аристократичната фамилия веднага се разграничи от принца-съзаклятник. Неговият родственик - принц Хайнрих XIV, заяви, че лидерът на превратаджиите е "въвлечен в погрешни схващания на теорията на конспирацията, объркан старец".

Но 71-годишният благородник съвсем не изглежда безпомощно старче. Той носи светли поръчкови костюми, обожава свръхбързите коли, организира голф турнири в "ловната си хижа", която всъщност изобщо не е хижа, а

елегантен средновековен замък,

а в свободното си време се занимава с недвижими имоти.

В тази невероятна история е замесена и приятелката на принца - рускинята Виталия Б., арестувана близо до замъка. Тя е заподозряна, че е улеснявала контактите му с Москва. За разлика от нея аристократът е заловен в луксозния си апартамент в Уест Енд във Франкфурт, където полицията е търсела част от оръжейния арсенал.

Дали Хайнрих действително е молел за съдействие Кремъл, за да свали легитимното правителство в Берлин, засега все още се проверява. От руското посолство в Германия побързаха да информират, че нямат нищо общо с групата на принца.

Но дали е така, само разследването ще установи.

Недоволството на благородника е провокирано от несправедливата съдба, отсъдена на страната му, и затова свидетелства негова реч от 2019 г. пред форума WorldWeb в Цюрих.

Там той заявява, че Първата световна война е била натрапена на германците, обвинявайки династията Ротшилд за много от световните злини. Хайнрих XIII също така отбелязва, че във възникналото преди 800 години княжество Ройс хората са водили "щастлив живот", защото данъчната ставка е била 10 процента, а местното управление е било "прямо и прозрачно".

"Ако нещата не вървят добре, просто отивате при управляващия принц - обяснява тогава Хайнрих. -

Към кого трябва да се обърнете днес? Към вашия парламентарист на местно, федерално или европейско ниво? Късмет!"

Теорията на аристократа е, че монархиите по света са били свалени от чужди сили - и че ако планираната атака срещу Райхстага е била успешна, групата е възнамерявала да предоговори контрактите и споразуменията, които Германия е подписала след Втората световна война, казват германски прокурори. За принца-заговорник страната все още е "окупирана" и той е убеден, че няма по-добра форма за управление от монархията.

Въпреки че има приятелка рускиня, благородникът някога е бил женен за дама, родена в Иран. Тя е натуропат и държи да я наричат принцеса Сюзън Ройс.

Двойката има син - Хайнрих XVIII.

Групата от съзаклятници е обсъждала смяна на системата на всички нива, като в плановете си са калкулирали и жертви.

Властите подозират, че 21 хил. души в Германия изповядват същата идеология, но от тях 2100 са агресивни и са в състояние да упражнят насилие. До момента са арестувани 25, но разследването продължава. Претърсени са над 150 домове.

Сред арестуваните има действащ военен, бивш офицер от елитните специални части, полицай и най-малко двама армейски резервисти. Службите са открили и списък с имената на 18 политици, които групата е трябвало да депортира или екзекутира. Сред тях е и канцлерът Олаф Шолц.

В спецоперацията са участвали над 3000 полицаи и тя е била на територията на 11 от 16-те провинции на Германия.