Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Орлин Владимиров
СНИМКА: Румяна Тонева
Орлин Владимиров СНИМКА: Румяна Тонева

Една година и един месец след като тялото на 33-годишната Евгения беше открито напъхано в куфар край Перник, делото срещу мъжа ѝ Орлин Владимиров и баща му Пламен Владимиров започна в Софийския градски съд.

Пламен Владимиров, който също е подсъдим.
Пламен Владимиров, който също е подсъдим.

36-годишният съпруг е обвинен, че е убил жена си, а родителят - че му е помогнал със съвети и в укриването на тялото. Основният мотив, който се сочи до момента, е болезнена ревност.

2 300 000 лева кръвнина искат родителите на Евгения - Андрей и Капка Чорбанови, и брат ѝ Николай. В тази сума влизат и 500-те хил. лева, които представител на 7-годишния син на Евгения и Орлин предяви към бащата.

Бащата и майката на убитата Евгения Андрей и Капка Чорбанови
СНИМКА: Румяна Тонева
Бащата и майката на убитата Евгения Андрей и Капка Чорбанови СНИМКА: Румяна Тонева

“Защо причини това на детето - без майка и с баща убиец”, обърна се в съдебната зала майката на Евгения към зет си. Орлин демонстрира спокойствие и не показа никаква емоция. Безмълвно седеше на пейката с белезници на ръцете и пранги на краката, обграден от съдебната охрана.

Убитата Евгения Владимирова
Убитата Евгения Владимирова

“Ти си виновен за всичко, не смееш да ме погледнеш, защото знаеш, че си виновен”, обърна се тя и към бащата на Орлин - Пламен. За разлика от сина си бившият служител на ДАНС е на свобода срещу 5000 лева гаранция, защото имал здравословни проблеми. Той също видимо не показа никакви емоции, но нито веднъж не погледна към доскорошните си сватове.

Според обвинението Орлин е споделил на баща си, че възнамерява да убие жена си. Дори двамата я следили. По-късно Пламен казал пред разследващите, че Орлин не му е казвал, че планира убийството.

В съдебната зала нямаше близки на двамата подсъдими, но пък както в залата, така и пред нея бяха десетки роднини и приятели на Евгения.

Хората носеха и плакати с призиви за справедливост и за доживотна присъда без замяна и за двамата.

Евгения изчезва на 12 октомври миналата година. Един месец близките ѝ и полицията я издирват. През това време мъжът ѝ Орлин демонстрира, че съдейства на криминалистите и е много загрижен. Той често ходел и в дома на тъста и тъщата си.

“Това е замислено убийство, не е извършено в състояние на афект. Около един месец са я следили и двамата. Не са дошли при нас да кажат, че има проблем, за да си приберем детето и внука”, каза майката на Евгения. Делото продължава на 17 януари. (24часа)