Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Асен Василев СНИМКА: Архив
Асен Василев СНИМКА: Архив

Не ме карайте да коментирам полета на гълъба. С тези думи Асен Василев реагира на въпрос, свързан с обвинения от служебния премиер Гълъб Донев, че "Продължаваме промяната" провеждат пиарски акции 2 дни преди решението за влизането ни в Шенген и се опитват да го бламират. "Говорим за границата от май месец, не говорим от два дни", настоя той.

"Шенген е много важна тема за българското общество. Знаем, че премиерът е човекът, който трябва да представлява държавата в ЕС и да води всички разговори. Бихме искали да чуем какво са му казали и каква е пречката да не бъдем приети в Шенген", продължи да настоява той за спешното изслушване на служебния премиер.

"Още през май направихме всичко възможно "Капитан Андреево" да бъде запушено като дупка в европейската граница. Служебният кабинет, вместо да продължи тези усилия не само, че ги спя, а ги върна обратно - ен си внесоха таксата за делото и ще загубят делото срещу лабораторията", заяви бившият вицепремиер.

Той се ядоса, че още в първия ден на този парламент са внесли антикорупционния закон, а той се гледа едва сега. И то след като стана ясно, че ни спират за Шенген. "Всичко, което трябваше да е свършено, бе свършено през май. Вместо улисията ни да бъдат продължени, да си свършим техническата работа и да нямат аргумент, с който да ни откажат, действаме като след дъжд качулка", каза още той.

ПП още не са получили покана от ГЕРБ за разговори по съставяне на кабинет. И посъветва проф. Габровски "да се фокусира върху партиите, които биха осигурили покдрепа за евентуален кабинет, който да оглави. След това ще обсъдим 16-те политики, които да подкрепим"