Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов Снимка: Facebook
Бойко Борисов Снимка: Facebook

Имахме два варианта за премиер. Първият беше за партийна кандидатура. Ние искаме редовно правителство. Това заяви лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов на брифинг пред журналисти в Стара Загора. 

"Третият мандат е рискован. Не знаем президентът на кой ще го даде. А и тези, които очакват, ние няма да говорим с тях, така, както и те не водят разговори с нас", добави Борисов.

"От ГЕРБ-СДС решихме, че това е по-правилното за държавата и за изход от перманентната криза, защото и след март ситуацията ще е същата. Тогава питам защо има политическа система, не може всичко да се стоварва върху президента Радев, а аз не съм този, който ще го защитава", каза още лидерът на ГЕРБ.

"Предприехме варианта за една безспорна, гражданска фигура, която е на доказан, умен, успял, патриот, критичен, доказан като образован, знания, умения, връх в неврохиургията", коментира Борисов по повод кандидатурата за премиер на ГЕРБ на проф. Николай Габровски.

"Той е най-младият член-кореспондент на БАН и ние не му възложихме само да вземе един лист хартия от президентството, а да проведе разговори с цялата отговорност. Има пълната свобода да направи това, което иска и може", уточни Борисов.

Той заяви, че България изглежда изключително зле отвън. 

"Политическата криза, липсата на редовно правителство, с тези упреци към други държави, никога не бих позволил да кажа не. Така не се прави", заяви експремиерът.

Ние сме изпуснали тези две години борбата с нелегалната миграция, заяви той.   Борисов атакува "Промяната", че не са показали воля за борба с корупцията, а са затънали в нея. "Тези некадърници нямат план. Представяте ли си ние да управлявахме и да ме питате защо нямам план", ядоса се той.   

Борисов атакува "Промяната", че не са показали воля за борба с корупцията, а са затънали в нея. "Тези некадърници нямат план. Представяте ли си ние да управлявахме и да ме питате защо нямам план", ядоса се той. И цитира думите на президента Румен Радев от Албания, наричайки ПП шарлантания и думите му, че "тези хора са откраднали надеждите за промяна". Те са пръта в спиците България да тръгне напред, категоричен бе Борисов.

Лидерът на ГЕРБ благодари на депутатите си, че са се вслушали кандидатът за премиер да не проф. Габровски. "Днес ако аз бях взел мандата, или който да е от лидерите на ГЕРБ, всеки щеше да каже, че така е обречен, защото имаме официални заявки на партиите", обясни той избора си. И посочи, че не е било трудно да убеди професора. "Аз съм говорил с него и на президентските избори. Търсехме безспорен граждански кандидат, не че не не сме граждани, някои са селяни. Той като седне, да излекува 10-15 хил души от тежки травми", заяви Борисов.