Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Част от екипа на "Зелената книга". Димитър Маринов е първият вляво, а Франк Валелонга - третият отляво надясно
Част от екипа на "Зелената книга". Димитър Маринов е първият вляво, а Франк Валелонга - третият отляво надясно

Франк Валелонга младши, бивш собственик на ресторант в окръг Берген, който имаше роля във филма „Зелената книга“, спечелил "Оскар", беше открит мъртъв в Бронкс, съобщава "Ню Йорк таймс".

60-годишният Валелонга е син на актьора от сериала "Семейство Сопрано" Тони Лип, известен още като Франк Антъни Валелонга, и брат на носителя на "Оскар" и сценарист на "Зелената книга" Ник Валелонга. В същия филм играе и българинът Димитър Маринов.

Навремето Франк Валелонга е притежавал италианска пицария във Франклин Лейкс. Тялото му е открито на 28 ноември пред магазин за ламарина в Бронкс, съобщава "Ню Йорк таймс".

Франк Валелонга
Франк Валелонга

След като записи от камерата за наблюдение показват, че тялото на Валелонга е захвърлено там, полицията обвинява 35-годишния Стивън Смит от Бронкс в укриване на труп. Според полицията колата, управлявана от Смит, от която той е разтоварил тялото, била собственост на Ник Валелонга. Братът на Франк бил обяснил на властите, че Смит не е имал разрешение да управлява автомобила.

Същевременно въпросният мъж е обвинен в кражба на превозно средство и престъпно притежание на откраднато имущество.

Самият Смит отрича пред полицията да е познавал Франк Валелонга. Той бил научил за тялото, след като една жена му казала, че Валелонга е предозирал в колата.

„Този пич вече беше мъртъв“ - казал Смит на полицията. - Той предозира. Нямах нищо общо с това."

По тялото на Валелонга не са открити следи от травма. Очаква се аутопсията да установи причините за смъртта му.