Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Нидал Алгафари. Снимка:фейсбук
Нидал Алгафари. Снимка:фейсбук

Приятели,

да искаш на инат, да гласуваш на инат, да се запъваш като Марко на мост, е политика от най-ниска класа.

Какви са причините за този инат?

Първата причина е, че така се купуват гласове!

Гласовете не са хартиени, а са на човеци. Човеци, които са докарани до там, че да продават бъбреците си, децата си, дъщерите си, мебелите си за да избутат някакъв период от време. Кой ги е докарал до това дередже? Същите тези, които продават себе си, идеалите, каузите, Родината си и гласоподавателите си! Не ги продават за петдесет или сто лева, а с няколко нули повече, отдясно разбира се.

Втората причина е, че в секционните комисии правят много грешки.

Много по-лесно е да бъдат събрани и обучени близо двадесет хиляди души, отколкото да обучаваш почти шест милиона за гласуване с машините. С цената за рекламите, които се пръскат по телевизиите за обучението, могат да се научат членовете на комисиите.

Третата причина е, че чрез хартиените бюлетини могат да бъдат изкривени резултатите.

Всяка секционна комисия се състои от симпатизанти или членове на основните политически партии. Във всяка районна избирателна комисия е същото. В централната най-вече. Те всичките дейно ли участват в манипулация на изборните резултати в полза на един от тях?! Допълнителна вода в мелницата на всеобщото недоверие, наля Петков с кодовете, които щял да даде на БСП, срещу определено гласуване. И това, ако не е най-висша форма на опит за корумпиране не на един човек, а на цяла парламентарна група.

Четвъртата причина е, корпоративния вот.

Той е основан на страха на гласоподавателите, че ще загубят работата си, допълнителното материално осигуряване или децата им няма да бъдат назначени на държавна или общинска работа. Това, какво общо има, дали е с хартия или чрез машина?

Да си обясним защо го правят?

Основно е в неспособността на някои политически формирования да печелят доверие, чрез идеи, действия, стратегии, тактики и политика.

Липсата на ясна позиция, какво е лявото, какво е център и какво е дясното в политиката.

Нарушаването на разпоредбите в конституцията, законите и нормите на държавата и обществото от тези, които се кълнят да ги спазват.

Когато се напада прокуратурата и се сочи за единствено виновна за хала до който са ни докарали политиците, но всички мълчат за несправянето на следствието, за различните присъди по един и същ казус от съда, а законите по които работят и едните и вторите и третите се гласуват именно от политиците.

Когато политиците, стигат да милите избиратели, само за да им обещаят реки от мед и масло и след това да изчезнат до следващите избори.

Приятели,

не познавам политическа формация след 10.11.1989, която да не е врещяла за манипулация на изборите. Но само когато не са спечелили. Спечелят ли, изборите са перфектно проведени.

Колко избора са касирани оттогава досега. Николко. Защо ли? Защото всички вкупом търсят най-лесния вариант да щипнат повече гласове и когато техните дилъри не се справят добре, са като ощипани гимназистки.

От фейсбук