Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Фанка и Александър в дните, когато са били заедно. Снимка: Личен профил
Фанка и Александър в дните, когато са били заедно. Снимка: Личен профил

Бившият й мъж се снабдил с оръжието преди месеци и се учил в гората да стреля

28-годишната Фанка Иванова, открита мъртва вчера в гараж в пловдивското село Пъдарско, е била застреляна в главата с незаконен пистолет. Това научи "24 часа" от свои източници.

Местните хора говорят, че убийството е било планирано от бившия й мъж Александър. Той се снабдил с оръжието месеци по-рано и ходил в гората да третира стрелба.

Младата жена изчезна в петък призори на път за работа към Индустриалната зона в Стряма. Повече от две денонощия цялата полиция от Раковски я издирваше и я откри въпреки, че извършителят е направил всичко възможно да прикрие следите си. Криминалисти от Раковски в момента продължават да уточняват дали Александър е имал помагачи при укриването на тялото. 

Според жители на Пъдарско той страдал от патологична ревност и дори още преди да се разделят с Фанка, я дебнел дори в тоалетната. Не могъл да преглътне, че го  оставила преди около година.  Когато това се случило, определил семейното си положение като сложно в социалните мрежи.

Двете им деца  - момиченце във втори клас и момче на 14 г., останали при бащата. Майката често се опитвала да издебне момент, за да види дъщеря си, когато се връща от училище и да я целуне. Александър пък от своя страна се страхувал Фанка да не отвлече децата.

"Убийството е било планирано", категорични са хората от селото. Те разказаха, че изоставеният съпруг изкопал гроб за Фанка, но после се отказал от него и я укрил в гаража. В Пъдарско говорят, че микробусът, с който било транспортирано тялото, бил целият в кръв.

Полицията в Раковски продължава работата си по случая, а прокуратурата ще внесе искане за постоянен арест на Александър Пашов.