Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Откритият днес 12-годишен Сашко е намерен, облечен с дрехите, с които изчезна на 11 ноември, докато се разхождаше с баща си. Те са иззети за разследването. Детето е в добро общо здравословно състояние.

То е транспортирано в "Пирогов". Първоначалните данни сочат, че има леки отклонения в кръвната захар и други, но като цяло показателите му са стабилни. 

"В добро състояние е, в "Пирогов". Молбата ми е да не го притеснявате. Лекарите искат до понеделник да му направят всички изследвания, но първите резултати са, че е в добро състояние, пило е водичка, контактно е. Просто Господ здраве да му дава", заяви кметът на Перник Станислав Владимиров.

Доброволците от клуба по парапланеризъм Веселин Георгиев и Милко Михайлов, които откриха детето, казаха, че не са могли да повярват на очите си.

"Дъждът може да му е помогнал. Наличие на вода.
Намерихме го в едно дере във водата. Всичко това е от желание за живот. Беше в безпомощно състояние. По външния му вид си личи, че се е движел - мръсен, изтощен, гладен, дадохме му вода, стоплихме го. Планината може да е майка, може и да е мащеха. В случая е била майка", заявиха още доброволците.

12-годишният Александър от Перник
12-годишният Александър от Перник