Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Сашко от Перник е намерен жив. Той е открит в Перник.

Милко Михалков и Веселин Георгиев от Клуба по пара и делтапланеризъм в Перник са хората, открили Сашко, който изчезна преди 9 дни.

"24 часа" ги номинира за "достойни българи" - кампания, с която всяка година отличаваме българите- добротворци. Милко и Веселин от първата нощ са след доброволците, които издирваха Сашко. Те и всички други, които се включиха в издирването показаха съпричастността на българите към чуждата болка.

Пред медиите току-що двамата спасители обявиха, че отказват от наградата от 100 000 лв., която обяви бащата Александър Цветанов. Те казаха, че много хора са участвали в издирването и имат принос, те просто са имали късмета първи да видят Сашко. Клубът по делтапланеризъм и планинските спасители си разделили района на квадранти и са претърсвали щателно. Сашко е намерен на 7 км от мястото на изчезването.

Веско видял детето пръв. "Не можах да повярвам. Гледах го, докато не помръдна и тогава се втурнах," разказа той.

Милко каза, че детето е герой. Само е оцеляло толкова дни сред природата. "Не спекулирайте, че е бил отвлечен и после оставен тук. Сам се е борил и е оцелял."

"Ние пари не искаме, даваме ги на вас, медиите", заявиха те пред журналистите. Полицията в Перник даде брифинг с информация за намирането на Сашко, който изчезна преди 9 дни.

По-рано днес детето беше намерено в изоставен завод край радомирското село Червена могила. То изчезна миналия петък в района на Профилакториума в Перник, докато се разхождаше с баща си. Детето е аутист, а хиляди доброволци се включиха в издирването.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

12-годишният Александър от Перник
12-годишният Александър от Перник