Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов КАДЪР: БНТ
Бойко Борисов КАДЪР: БНТ

Лидерът на ГЕРБ събра депутатите си, призова ПП и ДБ да се върнат и да говорят отнова за Изборния кодекс 

Те са си търсили повод да счупят и последната работеща институция -  Народното събрание. Това е атентат срещу демокрацията.

Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира напускането на парламента от "Продължаваме промяната" и "Демократична България". Той свика извънредно заседание на ПГ на ГЕРБ, заради което кворумът за началото на днешното заседание на парламента не бе събран, тъй като ПП и ДБ я напуснаха пленарната зала вчера.

Не влизането в зала е най-лесно, това отговорно ли е? Търсят си повод да излязат от парламента и да отидат на избори, защото апокалипсисът след тях е непоправим, коментира Борисов. Призова здравият разум да надделее и предложи всички заедно да се върнат още днес в пленарната зала и да отворят пред медиите отново темата за Изборния кодекс. Защото иначе парламентът нямало да работи и удължаването на бюджета нямало да мине. И напомни, че има и закони, необходими за плана за възстановяване. Не се интересуват от плана. Батериите са им плана, отрязали са главата на централите, допълни той.

Борисов критикува и своите, че е имало ненужен драматизъм и шефът на правната комисия Радомир Чолаков е можел да прекъсне среднощното заседание и да го продължи на следващия ден.

ГЕРБ декларираха, че са готови да се откажат от закриването на Обществения съвет към ЦИК и закриването на район "Чужбина", напомни Борисов. Но бе категоричен, че от хартиената бюлетина няма да се откажат. Не се отказваме и от машинното гласуване, но не и машините на Мадуро със софтуера на Мадуро, който гарантирано го прави президент всеки път, допълни той.

Изборният кодекс е само претекст, Десислава Трифонова получи отговор от Джемкорп, меморандумът не е прекратен, коментира Борисов.

Очаквайте подробности. 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Борисов с изявление пред медиите

Борисов с изявление пред медиите

Публикувахте от "По света и у нас" - новините на БНТ в Четвъртък, 17 ноември 2022 г.