Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Освен правилата за отразяване към медиите през последните дни бяха публикувани и доста ограничения за феновете на световното първенство. Според законите на Катар по време на престоя си в страната запалянковците ще трябва да имат доста по-стриктен режим, отколкото при предишни шампионати. На първо място е проблемът с пиенето. То е официално забранено в страната домакин. От местната власт правят реверанс за своите гости за световното, като позволяват да се консумира в строго определени заведения и барове.

Цените в тях обаче ще бъдат толкова високи, че ще играят ролята на забрана за феновете с по-ограничени възможности. На стадионите също ще може да се консумира алкохол, но само след определен час. Англичаните ще трябва да забравят за навика си да се разхлаждат в жегите със студена бира още от ранните часове на деня.

Сексът също няма да е "свободен" по време на шампионата през 2022 г. И докато хомосексуалните връзки са направо немислими, то потенциални проблеми могат да възникнат и заради целувка на публично място между хетеросексуални двойки. Катарските власти официално забраняват секс между двойки, които нямат граждански брак. Това поставя в опасност всяка една случайна забежка, която може да се роди сред футболните емоции. Ако прелюбодейците бъдат заловени, могат да отнесат солена глоба, а ако нямат късмет и попаднат на строг съдия - дори и затвор.