Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

“Предадоха ме!”, плаче футболистът в скандално интервю, което може да му коства мястото в “Манчестър Юнайтед”

Кристиано е длъжен да се напъне на световното, ако иска да получи по-добри карти при предстоящите трудни преговори с ръководството на английския гранд

"Предадоха ме!, "Не ме уважаваха!" и "Опитаха се да ме изгонят!". Горе-долу това бяха непремерените думи на Кристиано Роналдо в интервю за популярен спортен журналист, но те се оказаха напълно достатъчни за голямо земетресение в британския футбол. Кристиано просто продължава да бъде много велик, въпреки годинките и липсата на голове в последно време. Всяко послание, излязло от устата му, все още тежи много повече от безсмислените речи на уж важни световни лидери.

Него го познават всички жители на планетата Земя без пеленачетата, а поне половината от земното население мечтае за приказния му живот. Затова и не бива да се учудваме, когато твърде

емоционалните му излияния се радват на толкова интерес

не само на Острова, но и сред обитателите на далечната африканска савана. Англичаните, разбира се, изпаднаха в истерия. Те умеят да раздухват до небесата напълно измислени скандали, а в случая с португалския футболен гений няма нужда от преувеличаване на фактите.

Скандалът и без разкрасяване е достатъчно сочен. От няколко месеца насам всички се чудеха какво се случва в главата на единия от най-гениалните действащи футболисти в световния футбол. Кристиано рядко играеше за "Манчестър Юнайтед",

излизаше и се прибираше с наведена глава,

в съблекалнята и отказваше да комуникира с мениджъра на "Червените дяволи" Ерик тен Хаг.

Свикналите да страдат привърженици на "Юнайтед" все се надяваха, че става дума за временно психическо неразположение и Роналдо ще върне усмивката си щом започне отново да бележи. Кризата обаче се задълбочаваше с всеки изминал ден, за да се стигне до скандалното интервю на португалеца, което не беше предварително съгласувано с клубното ръководство.

"Да, опитаха се да ме изгонят. Не само треньорът, но и още няколко около клуба. Чувствах се предаден. Превърнаха ме в изкупителна жертва. Треньорът ли? Не мога да изпитвам уважение към някого, който не демонстрира същото към мен”, просъска Кристиано пред репортерския микрофон и така взриви мира на "Олд Трафорд". Думите му скандализираха привърженици и шефове на "Червените дяволи", които се втурнаха да опровергават най-известния и успял футболист в състава.

По-крайни ултраси заплашиха португалеца със саморазправа, но той и друг път е бил заплашван по социалните мрежи. Може би и заради това ползва услугите на достатъчно подготвени охранители, които

не биха позволили и косъм да падне от добре подредената му прическа

Заплахи дойдоха и от ръководството на "Юнайтед". Белите якички в клуба се заканиха да разследват интервюто. Какво обаче може да му се разследва на това интервю. Всичко е пределно ясно. Роналдо от известно време е планирал да забие нож в гърба на хората, които според него му пречат да завърши по най-добрия начин бляскавата си кариера.

През лятото той искаше да отиде в друг отбор, който ще играе в Шампионската лига, но нито един от грандовете, отговарящи на неговите високи изисквания, не се съгласи да изпълни не по-малко високите му претенции. След като осъзна, че остава на "Олд Трафорд" за още поне една година, португалецът заживя с убеждението, че титулярното място му е гарантирано.

Ерик тен Хаг обаче имаше съвсем други планове за най-титулувания си играч. Холандският мениджър явно си помисли, че успее ли да смачка егото на суперзвездата в отбора, останалите стари кучета ще го припознаят като безспорен авторитет. Но да се покатери някой върху самочувствието на португалеца се оказа по-трудна мисия дори от съставянето на правителство в България. Кристиано първо отказа да тренира, после не искаше и да влиза като резерва, а накрая съвсем отказа да играе, когато не е на кеф.

Сега и двете враждуващи страни се докараха до патова ситуация. За Роналдо предстои световно, но лошата му форма е извън всякакво съмнение. А след завръщането от Катар със сигурност ще трябва да си търси нов отбор. В "Юнайтед”

също имат трудна дилема за решаване

Ако изхвърлят голямата звезда, това ще навреди на клубния имидж, а и много фенове са готови да застанат на страната на португалеца, тъй като недолюбват ръководството. Ако Кристиано все пак остане на "Олд Трафорд", ще са необходими продължителни беседи с треньора Тен Хаг, за да опитат двамата да стигнат до някакво разбирателство. Сигурно е, че с представянето си на мондиала Кристиано Роналдо сам може да даде по-категорична посока на професионалното си бъдеще.