Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Володимир Зеленски. СНИМКА: ОФИС НА ПРЕЗИДЕНТА
Володимир Зеленски. СНИМКА: ОФИС НА ПРЕЗИДЕНТА

"Терорът не се ограничава до нашите държавни граници. Руски ракети удариха Полша. Колко пъти Украйна говори за това, че държавата-терорист не може да бъде ограничена? Полша, Балтика... Въпрос на време е руският терор да продължи. Трябва да поставим терориста на мястото му! Колкото по-дълго Русия се чувства безнаказана, толкова повече заплахи ще има за всеки, до когото могат да достигнат руските ракети".

Това заяви във вечерното си обръщение към украинците президентът Володимир Зеленски, след като стана ясно, че в Полша са загинали двама души, вероятно заради руски ракети.

"Колкото по-дълго Русия се чувства безнаказана, толкова повече ще нараства заплахата за тези, които могат да бъдат достигнати от руски ракети. Тя изстреля ракети през територията на НАТО... Това е ракетен удар срещу колективната сигурност! Това е значителна ескалация. Трябва да бъдат предприети действия.

"Украйна винаги ще ви подкрепя! Терорът няма да пречупи свободните хора! Победата е възможна, когато няма страх! Не го изпитваме - нито ние, нито вие. Русия е изправена сама срещу света. Русия губи на бойното поле. Русия тероризира и нас, и вас, и всеки, който може да достигне. Ще направим всичко възможно, за да я спрем!", каза още Зеленски.