Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Румен Радев на среща със синдикатите
СНИМКА: Велислав Никилов
Румен Радев на среща със синдикатите СНИМКА: Велислав Никилов

Точно в трудни времена трябва да се поемат политическа отговорност и политическо лидерство. И с това да убеждаваш избирателите да ходят до урните, а не с празни приказки, каза държавният глава

Длъжен съм да спазвам конституцията и да държа на разделението на властите и да не давам повод за тези безпочвени спекулации, които непрекъснато текат всеки ден - виждате ли, че президентът узурпира и се стреми към цялата власт. Нищо подобно! Всеки ден аз се моля и ви я давам, но няма кой да я поеме. И има страх. И това е истинската причина - страх в партиите да поемат властта през зимата. Това каза по време на срещата си със синдикатите президентът Румен Радев.

Според него това не е честно спрямо българските граждани. "Точно в трудни времена трябва да се поемат политическа отговорност и политическо лидерство. И с това да убеждаваш избирателите да ходят до урните, а не с празни приказки. Всеки може да говори празни приказки как иска да спаси българските граждани от студа, от глада, от страшната зима", каза още Румен Радев. Това било още един стимул и подканяне към политическите партии "да си влязат в ролята най-сетне, да намерят диалога, компромиса, да съставят редовно правителство, което има ясна дългосрочна политика по доходи и за развитие на българската икономика".