Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В края на август, след като сирийски бежанец премаза до смърт двама полицаи в Бургас, вътрешният министър Иван Демерджиев обяви война на каналджиите. И тази седмица, не щеш ли, те застреляха на браздата сержант Петър Бъчваров… Логично си задаваме въпроса — какво се случи през тези няма и 3 месеца в така ефектно обявената война? Според мен абсолютно нищо съществено - с оглед на случилото се в нощта преди полицейския празник на браздата край Голям Дервент. И на факта, че трафикът на бежанци не спира, а каналджиите в редките случаи, когато получават присъди, те са условни. Тоест интересът към този бизнес остава голям, защото постъпленията са огромни, а наказателната репресия е почти невидима.

Премазването на двамата полицаи в морския град през лятото показа много нагледно как държавата ни тотално не функционира — убити са с автобус, спрян от движение, но движещ се. От мигрант, който трябва да е в бежански център, но не е там. В Бургас, защото два патрула на Гранична полиция не могат да го спрат преди това. Премазани, защото дори не са предупредени кого точно и как трябва да спрат — опасен и арогантен шофьор, който не се подчинява на полицейско разпореждане.

Помня, че през 90-те години на миналия век бяха още по-смутни времена. И тогава нямаше държава. Но пък имаше министри — мъже на място, които подаваха оставки. А сегашният ни казва, че ще изиска от Турция да разбие каналджийските групи, както сме направили ние в България… И че е поискал същото и от Европол и от Европейската комисия…???

Аз не виждам някакви ликвидирани в България групи, а знам, че Турция може да разбива каналджиите и да спира имигрантите, но от известно време няма никакъв интерес да го прави. Също така знам, че в Европол и в Европейската комисия работят основно чиновници, които имат съвсем други функции. А сега просто опитайте да прогнозирате какво още може да се случи на границата с Турция през следващите месеци, ако продължим да водим войната със същата стратегия, умения и ентусиазъм.