Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

През почивните дни облачността беше по-често значителна и донесе валежи през неделния ден. Температурите също рязко се понижиха.

"На 2 ноември имаше рекорд в Пловдив - 30 градуса, но сиромашкото лято ни напусна официално и ни предстои динамична седмица, защото през първите дни времето ще ни държи в есенна обстановка и до края на седмицата е възможно зимата да "почука" на вратата ни. Температурите ще се понижат доста", каза синоптикът Александрина Янкова.

Тя сподели, че до четвъртък ще усетим чувствителното захлаждане.

"От днес до сряда ни очакват повече мъгли и ниска облачност, а в средата на деня - повече слънчево време. Температурите ще са в интервала между 15 и 19 градуса. Вторник, сряда и четвъртък ще бъдат с 1-2 градуса по-ниски. В петък вятърът ще се ориентира от североизток и ще нахлуе по-студен въздух, който ще понижи температурите. Тогава е възможно да има и превалявания в населените места, границата между дъжд и сняг ще е под 1000 метра надморска височина", допълни Янкова пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ първите валежи от сняг се очаква да бъдат в столицата.

"Все по-често вече ще се радваме на снежните картини, въпреки че дългосрочната прогноза за зимата е с 1-1,5 градуса по-топла. А над Балканите обстановката ще се нормализира, валежите ще спират и ще преобладава разкъсана облачност. В Гърция имаше доста тежка обстановка, отново наводнения. Много от магазините са под вода, няма сериозни материални щети", подчерта синоптикът.
Янкова добави, че захлаждането ще е краткотрайно: "Към средата на месеца ще се редуват по-топли и по-студени дни. Няма да има толкова валежи, повече ще преобладават слънчевите дни. Към края на ноември температурите ще паднат вече по-чувствително и захлаждането ще продължи по-дълго."