Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Николай Василев.
Снимка: архив "24 часа"
Николай Василев. Снимка: архив "24 часа"

- Служебното правителство постъпи правилно с бюджета

- Държавата никога в историята на прехода не е харчила толкова драматично повече, в режим на ултрапопулизъм сме

Докъм септември 2020 г. държавата бе в отлична финансова кондиция. Особено от лятото на 2021 г. насам обаче ние се спускаме надолу по пързалката и причината още да не сме катастрофирали напълно е, че започнахме от доста по-добро състояние, но посоката е много грешна, заяви бившият вицепремиер и министър на икономиката Николай Василев по Би Ти Ви. Според него причината е: управляваха ни хора които вярваха, че колкото по-големи дефицити има и колкото по-големи дългове взема, толкова по-добре.

Държавата едва успява да пласира дълг за няколко часа напред. Каква  бе причината през 2021 г. да се спуснем стремглаво към няколко актуализации на бюджета, милиарди дългове и дефицити? Причината бе една - хората, които ни управляваха. Те и без криза правеха същото. Когато управляват бюджетни волунтаристи, получаваме това, заключи Николай Василев.

Чуваме общи оправдания на хора, които и без война и никаква енергийна криза пак щяха да правят същото. Мнението на Николай Василев за мерките за компенсация са, че те са подкрепили с огромни средства богатите, а с малко - социално слабите. "Бедните плащат сметките на богатите". 

Служебното правителство постъпи правилно с бюджета, ако бяха внесли какъвто и да бюджет, щеше да се случи надпревара 10-20 милиарда на кого да ги дадат. Това не работи изобщо. 

Държавата никога в историята на прехода не е харчила толкова драматично повече, даже по времето на Жан Виденов. Ние в момента сме в режим на ултрапопулизъм, настоя Николай Василев.