Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Дмитрий Медведев КАДЪР: Туитър/ak?ll?gundem
Дмитрий Медведев КАДЪР: Туитър/ak?ll?gundem

Ситуацията с електроснабдяването в Украйна ще се подобри, ако Киев признае исканията на Русия, представени в рамките на специалната военна операция и резултатите от референдумите в четирите анексирани украински области.

Това написа в петък в канала си в Телеграм заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, цитиран от ТАСС.

„Пътят към стабилизиране на енергоснабдяването е друг. Той изисква признаване на легитимността на исканията на Русия в рамките на специалната военна операция и резултатите от нея, отразени в нашата Конституция. Тогава ситуацията с електроснабдяването ще се подобри”, заяви Медведев.

Неговият коментар идва след решението на украинските власти да внасят електроенергия от Словакия.

Медведев смята, че „закупуването на електричество от Словакия от режима в Киев ще доведе до по-нататъшно повишаване на цените на енергията както за европейците, така и за украинците, но няма да доведе до желаната стабилност на украинската енергийна система”.

През последните седмици Русия започна целенасочено да разрушава гражданската енергийна инфраструктура на Украйна, предаде "Вести".

Това е поредното действие на руските сили, което се вписва в определението за геноцид, след масовите убийства на цивилни в градове като Буча и Изюм и насилственото депортиране и отнемане на деца от украински семейства в окупираните територии.