Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Владимир Путин СНИМКА: Радио Китай
Владимир Путин СНИМКА: Радио Китай

Владимир Путин се появи на събитието, организирано от дискусионния клуб "Валдай". По време на интервюто един от водещите на конференцията зададе въпрос на руския президент относно намеците му за ядрена война. Вместо да се занимае със сериозната перспектива за глобален конфликт, президентът Путин се възползва от възможността да се пошегува с ядреното унищожение.

Водещият Фьодор Лукянов се обърна към Владимир Путин: "Станахме малко нервни, като си спомнихме Вашите коментари на същото това събитие преди четири години, че "всички ще се окажем в рая". Ние не бързаме, нали?"

Президентът Путин не отговори на този въпрос, а вместо това продължи да гледа право напред към нервно изглеждащата публика, събрала се долу.

Водещият призова: "Вие го обмисляте. Това само по себе си е някак обезпокоително."

Тогава Путин се засмя и отговори: "Направих това нарочно, за да ви разтревожа - ефектът е постигнат."

Решението му да се подиграе с концепцията за ядрена война идва, след като руският президент отправи ясни заплахи за нападение срещу западните държави в отговор на подкрепата им за Украйна. Въпреки това заплахата му може да се окаже, че изобщо не е блъф, тъй като в национално обръщение той заяви: "В случай на заплаха за териториалната цялост на нашата страна и за защита на Русия и нашия народ ние със сигурност ще използваме всички налични оръжейни системи". Дори сам се похвали, че Москва притежава "по-модерни" оръжейни системи от страните от НАТО, съобщава Express.