Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мустафа Карадайъ
Мустафа Карадайъ

За реформa в съдебната система много политици говорят, но малко действат", каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в началото на срещата с главния прокурор Иван Гешев, която се провежда в зала "Запад" на Народното събрание. Разговорите са във връзка с писмо, което Гешев изпрати до всички депутати от 48-ия парламент във връзка с необходимостта от дебат за провеждането на правна реформа.

По думите на Иван Гешев без диалог между властите няма как да се постигнат резултат. Той добави, че разделението на властите означава и взаимодействие между тях.

Мустафа Карадайъ коментира, че властта и властите трябва да са в услуга на бизнеса и гражданите, а да не са „бухалка“, както е в последните години. Той добави, че трябва да се спазват правата и свободите и заедно с това да се прилага законът, а не едното да бъде за сметка на другото.

На въпрос дали има анализ за резултатите от закриването на спецправосъдието - как се е отразило на обществото, на съдебната система и на нивата на престъпността, отправен от Хамид Хамид, главният прокурор заяви, че след 10 ноември се очаква някакъв предварителен анализ за това, което се случва, предаде Дарик.