Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Крал Едуард VIII, който абдикира, за да се ожени за любимата си, два пъти разведена американка със съмнителна репутация, има множество прикривани тайни. Всички те обаче по някакъв начин стават известни на широката публика. Но неговият неравен брак, възможна бисексуалност, разгулен живот и пристрастеност към незаконни наркотици са нищо в сравнение с връзката му с нацистите и по-специално с най-големия масов убиец на ХХ век Адолф Хитлер.

Този

неприятен факт

от биографията

на Едуард VIII и тъмното петно върху репутацията му има истинско потвърждение - снимка, която показва опозорения монарх по време на посещение в Германия през 1937 г. Между другото, сред ухажорите на неговата половинка Уолис Симпсън има мъже с висши чинове от обкръжението на Хитлер.

След сватбата с обикновен човек, която кара всеки британски поданик да се възмути, двойката заминава за Третия райх, където бившият крал се среща лично с Хитлер. Това се оказва повод за цяла вълна от разговори. Твърди се, че съпругата на бившия монарх възнамерява да му върне трона чрез нацистите, а

Хитлер също

се интересува

от това да има

крал под ръка.

Уинстън Чърчил успява да спре предстоящия ураган. Легендарният британски премиер веднага след началото на Втората световна война изпраща бившия крал и съпругата му на Бахамите. Едуард е назначен за губернатор там. Това е направено с цел бившият крал да не прави бизнес и да е далеч от Европа и нацистка Германия.