Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Йоан Матев. Снимка ДИМИТЪР МАРТИНОВ
Йоан Матев. Снимка ДИМИТЪР МАРТИНОВ

Въпреки глупавите грешки на полицията и прокуратурата и оправдателното решение на първа инстанция — апелативният съд днес поправи една голяма несправедливост, като даде ефективна присъда от 6,5 години затвор на Йоан Матев за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина.

Нека припомним, че съученици на Матев го разпознаха на снимките от охранителни камери в момент, когато бяга от местопрестъплението.

В цялото им училище се говорело месеци наред, че Йоан е убиецът, след като освен разпознаването, променил рязко и външния вид и поведението си.

Ръководството на гимназията обаче изрично забранило да се говори по темата. И така по разследването не се случва нищо смислено, докато все пак не изтича информация към близки на жертвата.

После малкият брат на Йоан — Марсел разказа пред психолог от МВР и полицай как Йоан му признал, че е извършил “глупост”, като наръгал момче на пейка, за да му вземе парите.

После завел полицията до шахта в парка, където брат му хвърлил ножа от местопрестъплението.

Ножът действително се оказва вътре и всички експертизи показват, че с него е извършено убийството на Георги.

Но градският съд го оправда, защото в полицията не знаят как да работят по горещи следи и как да постъпват с ключови свидетели, особено, когато са роднини на заподозрения.

Днес, все пак имаме крачка напред към справедливостта. Въпреки че предстои последна инстанция…

*От фейсбук