Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Костадин Костадинов КАДЪР: NOVA NEWS
Костадин Костадинов КАДЪР: NOVA NEWS

Брифинг на "Възраждане"

Брифинг на "Възраждане"

Публикувахте от Новините на NOVA в Понеделник, 24 октомври 2022 г.

Може да подкрепим, което и да е правителство, ако подкрепя нашите виждания, каза Костадин Костадинов

От партията канят проф. Стив Ханке на кръгла маса за еврото

Отправили сме покана към проф. Стив Ханке и неговия екип за свикване на кръгла маса по темата за въвеждане на еврото, защото липсва публичен дебат. Всичко се предпоставя като нещо, което е взето като решение, а не е така. Това заяви лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов след среща с управителя на БНБ Димитър Радев.  Срещата им била, защото от "Възраждане" искали да се запознаят с анализа на БНБ и Министерството на финансите за ползите и вредите от въвеждането на еврото. По думите на Костадинов анализът вече бил готов, но не е ясно кога ще е достъпен за гражданите, Димитър Радев не могъл да се ангажира. 

Разговорът бил много делови. Той приключил с това, че Костадинов обяснил на Радев, че когато проф. Ханке каже кога му е удобно да дойде, веднага всички ще бъдат поканени на кръглата маса за еврото. 

Според лидера на "Възраждане" датата 1 януари 2024 г. не е постижима. "Тя трябва да се забрави", каза Костадинов. По думите му българският лев е една от най-стабилните валути в света. Още от утре тяхната контактна група щяла да покани другите политически сили в парламента за разговор по темата. От "Възраждане" настояват и за референдум по темата.

Той е скептичен по темата за бюджета, защото в момента има една "хаотична евроатлантическа тълпа".

Защо да не получат нашата подкрепа, ако споделят нашите виждания, каза той.