Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Вежди Рашидов открива 48-ия парламент.
Вежди Рашидов открива 48-ия парламент.

Трети ден депутатите се опитват да изберат председател на Народното събрание. "Да се надявам, че тая сутрин сте поспали малко и сте по-бодри и по-разумни. Вчера нямахме резултат отново и ще продължим с процедурните правила", обърна се към тях Вежди Рашидов, който продължава да води заседанието.

"С голямо неудобство за пореден път ви предлагам да обсъдим и приемем процедурните правила. Не защото са лоши и имат нужда от промяна, не защото има нужда от критерий, а защото все по-малък става шансът да имаме съгласие", заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС, предлагайки правилата, приемани вече няколко пъти през последните дни.

"В годината има само 2 дни, в които човек не може да свърши своята работа - вчера и утре. Затова, нека си свършим работата днес. С пожелание всеки ден от годината да е днес, предлагам кандидатурата на г-н Йордан Цонев", заяви Хамид Хамид от ДПС.

Петър Петров от "Възраждане" отново номинира Цвета Рангелова за председател и изрази надежда народното представителство да погледне мотивите за това. И да изберем председател, който да е безкомпромисен и безпристрастен към всички, настоя той.

Кристиан Вигенин е отново предложението на БСП. "Той отговаря на всички обсъждани критерии. Нееднократно е бил призоваван да поеме управлението на НС в тежки и кризисни моменти. Нека всеки със съвестта и отговорността, с която е изпратен тук, да гласува българският парламент да има председател, мисля, че Кристиан може да е този човек", посочи Георги Свиленски.