Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Крал Чарлз III
Крал Чарлз III

По думите на спортния журналист Клеър Болдинг Елизабет толкова обичала своите коне, че настояла да бъдат инсталирани камери в техните конюшни в Сандрингам, за да може да ги наблюдава, когато си е у дома. По този начин следяла и за важните моменти, като например дали започва раждането на конче, на което държала да присъства лично и да отиде навреме.

Обяснявайки за последното пътуване на кралицата - от Нортхолт до Бъкингамския дворец, Клеър разказва още за това как бабата на Уилям и Хари обожавала конете и надбягванията.

"Състезанията бяха страстта, която тя споделяше с обществеността. Кралицата обичаше да ходи в конюшните, за да види как конете галопират и да говори с всички коняри", казва журналистът. Според него на нея й харесвало, че на състезанията вниманието не е насочено към нея, а към жребците. Според разкази на други кралски биографи Елизабет е правила много опити да запали своя син Чарлз и той да обикне конете, но неуспешно. Може би затова нейният съветник Хенри Хюбърт й казал: "Няма да успееш, той е студен, не може да усети тази топлина, която дават конете".

Така кралицата постепенно престанала с опитите да потопи сина си в чудния свят на надбягванията. Самият той, вече на зряла възраст, пък не одобрявал прекалената страст на своята майка в тази посока.

"Елизабет винаги е знаела, че с нея ще си отиде всичко това, което правеше за конете. Просто няма кой друг да разбере, че това е един свят на магия, който или те поглъща, или не.

Чарлз никога не го погълна", допълва журналистът Клеър Болдинг.