Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Народните представители в пленарна зала СНИКА: "24 ЧАСА"
Народните представители в пленарна зала СНИКА: "24 ЧАСА"

Взехте ни за мезе, уважаеми политици - нас, редовите ваши избиратели.

През 4-5 или 6 месеца ни изпращате да гласуваме, а после въобще не се съобразявате с резултатите. Не ви пука - нито за тях, нито за гражданите, чиито представители сте се писали!

Слушаме ви от сутрин до вечер как се опивате от собственото си словоблудство, как въртите и сучите - щяло да има правителство, но при важни (определени от вас) обстоятелства. Не, нямало да има правителство, защото този и онзи не ни били симпатични, дори чак са станали токсични.

Започвате и днес поредния (хората отдавна не им следят бройката, защото зад ъгъла вече е следващият) парламент. Ще има изказвания от трибуната, които сме слушали по няколко пъти - ще ни ги повторите като на двойкаджии, да ги преговорим.

Плетете си политическите кариери, блестите с каквото намерите подръка (едни - не са много, с ум, разум и аргументи, други - с посредственост, трети - просто с наглост), но не забравяйте, търпението на избирателите е на привършване. Защо - отдавна е известно, да не го изброяваме пак, дано поне този урок да сте научили.

И като за начало - щом застанете на парламентарната трибуна, помислете добре за кого говорите - за да вземете някоя и друга червена точка пред партийните си лидери, пред едно или друго посолство или наистина да покажете искрена загриженост за хората.

И не забравяйте - лицемерието и наглостта дори когато са отличителни черти на политиците, не могат дълго да ви държат на гребена на вълната. Защото вашите избиратели, гражданите на България, отдавна искат да ви попитат: Ако нямате срам, поне страх от Бога имате ли?