Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов, Томислав Дончев и Десислава Атанасова Кадър: Фейсбук/ Нова нюз
Бойко Борисов, Томислав Дончев и Десислава Атанасова Кадър: Фейсбук/ Нова нюз

"В коалиция с ПП може да влезем само за да потърсим начин да се излезе от кризата", това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг пред медиите.

"Две години не сме в управлението. Къде са им парите, къде им е брутният вътрешен продукт. "Продължаваме промяната" използват едни и същи похвати, за да избегнат въпроса как ще се управлява", каза още Борисов. 

"Вместо да се продължава с тази агония е по-добре отново да се отиде на избори. Ананиев така му дошло да каже днес, че ще подкрепим правителство на ПП. На определена възраст ерекцията и пикаенето не трябва да се изпускат", така лидерът на ГЕРБ коментира изказването на Кирил Ананиев, който заяви, че партията може да подкрепи правителство на "Продължаваме промяната", но няма да участва в него.

"Вчера отидохме добронамерено на среща с БСП и само слушахме какво ще се предлага безплатно. Европейската комисия ограничава потреблението на тока, а ние искаме да го разхищаваме. Не е правилно", коментира още Борисов. 

"Разговорите за правителство трябва да минат през разговор за финансите. Моето предложение е да се приеме закон, който да удължи действието на бюджета. Това е единственият избор. Ако отидем на избори, служебното правителство трябва да има пари. Ако гласуваме нов бюджет, ГЕРБ ще предложи 30% увеличение на пенсиите, щом така ще си играем", каза той. 

"Нито ГЕРБ, нито ПП могат сами да управляват. Съчетайте младост и мъдрост, опитайте се. Докажете, че съединението прави силата и че по-умният отстъпва“, завърши лидерът.